9η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο «Θεατρικές διαδρομές»

9η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο «Θεατρικές διαδρομές» Σπέτσες 25-31 Ιουλίου 2010 για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές, στελέχη ΜΚΟ

Στις 25-31 Ιουλίου 2010 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για ένατη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο: «Θεατρικές διαδρομές»
Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής στις Σπέτσες, δίπλα στη θάλασσα, με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, στελέχη ΜΚΟ θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν διαφορετικές πλευρές και εφαρμογές του θεάτρου και άλλων παραστατικών τεχνών. Τα βιωματικά εργαστήρια θα εστιάσουν στο θεατρικό λόγο, τη μουσική, το κουκλοθέατρο, τη σχέση θεατρικής τέχνης και παιδαγωγικής. Η Κατασκήνωση-Σεμινάριο περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια. Περιλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών και συζητήσεις κάτω από τα πεύκα της αυλής, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και, φυσικά, διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ένα εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ-ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Εργαστήριο 1: «Το θερμό και το ψυχρό στην τέχνη του θεάτρου», Δημήτρης Καταλειφός-σκηνοθέτης, ηθοποιός.
Εργαστήριο 2:«Τραγικός χορός: αφετηρία & προορισμός», Φίλιππος Τσαλαχούρης- συνθέτης, καθηγητής της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών.
Εργαστήριο 3: «Περί Έρωτος», Γιώργος Μπινιάρης- σκηνοθέτης, ηθοποιός, δάσκαλος θεάτρου, Στέλλα Μιχαηλίδου, χορογράφος, ηθοποιός.
Εργαστήριο 4:“mPPACT: Μεθοδολογία για μια Παιδαγωγική με κέντρο το Mαθητή και τις Παραστατικές Τέχνες”, David Pammenter- σκηνοθέτης, παιδαγωγός, ομότιμος Principal Lecturer Θεάτρου για την Ανάπτυξη, Πανεπιστήμιο Winchester, Μ. Βρετανία και Τζωρτζίνα Κακουδάκη- θεατρολόγος, ηθοποιός.

Εισήγηση, προβολή ταινιών: «Το Θέατρο στ’ ακροδάχτυλα», Michael Meschke, Emeritus Professor in Puppet Theatre, Στοκχόλμη, Σουηδία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Κυριακή 25/7/2010, 12.00-16.30

Αναχώρηση: Σάββατο 31/7/2010, μέχρι τις 11.00

-Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης, μετά τα εργαστήρια, μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης, για 2 βραδιές, θα γίνουν οι παρουσιάσεις – προβολές από τον Michael Mesche.

-Το τελευταίο βράδυ, θα γίνει παρουσίαση της δουλειάς των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει βραδινό πάρτι.

ΧΩΡΟΣ: Αναργύρειος-Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνειο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ. Σχολής 2298072206 / 2298073306. Στις Σπέτσες δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΜΟΝΗ: 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενη) ή σε ξενοδοχεία/δωμάτια εκτός Σχολής.

ΚΟΣΤΟΣ:
Α) το ποσό των 430 Ευρώ για σεμινάριο και διαμονή/διατροφή στη Σχολή-μέλος Δικτύου
Β) το ποσό των 480 Ευρώ για σεμινάριο και διαμονή/διατροφή στη Σχολή-μη μέλος Δικτύου
Γ) το ποσό των 160 Ευρώ για σεμινάριο μόνο-μέλος Δικτύου (θα μείνω εκτός Σχολής)
Δ) το ποσό των 210 Ευρώ για σεμινάριο μόνο-μη μέλος Δικτύου (θα μείνω εκτός Σχολής)

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Διονυσία Ασπρογέρακα, Στέλλα Γεωργουλέα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Ντίνα Τσολάκη
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Μπέττυ Γιαννούλη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
www.TheatroEdu.gr, Email: info@theatroedu.gr. Γραμματεία: 2106541600.
Πληροφορίες: 2610342991, 6972267716 (Διονυσία Ασπρογέρακα), 2310849065, 6979477928 (Πασχαλιά Μιχαλοπούλου)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως