{ Εκδηλώσεις }

9o ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival στη Ρωμαϊκή Αγορά


Κατηγορίες: Φεστιβάλ | Συναυλίες, Live

9o ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival στη Ρωμαϊκή Αγορά

Τιμή: από 5.00

Πότε: 27/08/2020 - 30/08/2020
Ημέρες & Ώρες
Πέμπτη: 18:30
Παρασκευή: 18:30
Σάββατο: 18:30
Κυριακή: 18:30

Πικ Νικ, Σινεμά και Μουσική σε έναν από τους ομορφότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους

Πικ Νικ, Σινεμά και Μουσική σε έναν από τους ομορφότερους και σημαντικότερους
αρχαιολογικούς χώρους, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους, στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Πικ-νικ, μουσική και σινεμά. Δε χρειάζεται να πας μακριά!

Επί 9 χρόνια, στο τέλος του Αυγούστου, συναντιόμαστε σε ένα από το πιο όμορφα και σημαντικότερα σημεία της πόλης, στη Ρωμαϊκή Αγορά -λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους- για το καθιερωμένο μας Πικ Νικ Urban Festival*. Αυτή την περίεργη για όλους μας χρονιά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερη ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής προστασίας. Για 4 ημέρες, συγκεκριμένα, από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς θα γεμίσει μουσικές, ταινίες και μαγεία.

Το Πικ-Νικ Urban Festival αποτελεί ήδη ένα καθιερωμένο θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα είχε ως στόχο και κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της σύγχρονης πόλης και των κατοίκων της, με τους αρχαιολογικούς χώρους. Φέτος, το Πικ Νικ επιστρέφει έχοντας θέσει δυο νέους στόχους, να ενισχύσει και να στηρίξει την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό από την πανδημία, αλλά και να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (χωροταξικές αποστάσεις, χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κτλ.) στους θεατές και στους συνεργάτες του. Επιπλέον, η πραγματοποίηση του από πλευράς της διοργάνωσης αποτελεί πολιτική κίνηση και τοποθέτηση καθώς πιστεύουμε πως οφείλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ασφάλεια τηρώντας όλες τις οδηγίες που δίνονται από την πολιτεία.

Μαθημένοι πια στα δύσκολα επιλέγουμε, να πραγματοποιήσουμε και φέτος το Πικ Νικ Urban Festival. Ίσως φέτος να είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει ο πιο γλυκός τρόπος για να αποχαιρετήσουμε αυτό το περίεργο ελληνικό καλοκαίρι, και να καλωσορίσουμε με αισιοδοξία το φθινόπωρο!

Φέτος, η ένατη έκδοση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου και το πρόγραμμα κάθε ημέρας περιλαμβάνει συναυλίες από μουσικά σχήματα της πόλης και όχι μόνο, προβολές ταινιών μικρού μήκους και μία κινηματογραφική προβολή στην ειδικά εγκατεστημένη οθόνη του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival.

Το φετινό Πικ Νικ Urban Festival 2020 μας υπόσχεται τέσσερις ημέρες γεμάτες με σημαντικές ελληνικές ταινίες όπως την “Winona” σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), τον “Απόστρατο” του Ζαχαρία Μαυροειδή,  την “Ευτυχία” του Άγγελου Φραντζή και τα “Φτηνά Τσιγάρα” του Ρένου Χαραλαμπίδη. Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα είναι πιο πολυσυλεκτικό από ποτέ. Στη σκηνή θα ανέβουν οι Φώτης Σιώτας και Ιουλία Καραπατάκη, Χειμερινοί Κολυμβητές, The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη, Usurum, Transparent Man, Me Nash, Ελπίδα Παπακοσμά - Μάττα, Φάνης Ζαχόπουλος & Δημήτρης Τάσαινας και Ερμής. Τέλος, θα παρουσιαστούν και ταινίες μικρού μήκους όπως  η “Fofo or Would you still love me”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γεωργουδάκη καθώς και ταινίες σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Με την αιγίδα και την στήριξη του ΥΠΠΟΑ και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η Parenthesis παρουσιάζει το πιο ξεχωριστό πικ-νικ που έγινε ποτέ!

9ο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival
Πέμπτη 27- Κυριακή 30 Αυγούστου 2020
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Διοργάνωση: Parenthesis )


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

●    18.30 Φάνης Ζαχόπουλος & Δημήτρης Τάσαινας
●    19.30 Ιουλία Καραπατάκη & Φώτης Σιώτας “Τα δεύτερα σε έκδοση τσέπης”
●    21.00 Ταινίες μικρού μήκους σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°
●    21.15 Προβολή της ταινίας
«Ευτυχία»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
●    18.30 Transparent Man
●    19.30  Usurum
●    20.45 Ερμής
●    21.00 Fofo or Would you still love me
●    21.15 Προβολή της ταινίας «Απόστρατος»


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
●    18.30 Ελπίδα Παπακοσμά Μάττα
●    19.15  Me Nash
●    19.45  The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη
●    21.15 Προβολή της ταινίας «Winona»


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
●    18.30 Eli & The Portraits
●    19.30 Χειμερινοί Κολυμβητές
●    21.00 Ταινίες μικρού μήκους σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°
●    21.15 Προβολή της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα»


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με πληροφορίες για τις συναυλίες και τις ταινίες

Εισιτήριο
Για να απολαύσει κανείς αυτή την εμπειρία του καλοκαιρινού αστικού πικ-νικ σε αυτό τον μοναδικό χώρο, θα χρειαστεί μόνο 5 ευρώ (ανά ημέρα).

Τα εισιτήριά σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας www.viva.gr και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία θέσεων στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Τη ζωή δε μπορείς να την προβλέψεις, μπορείς όμως να «ετοιμάσεις» ένα όμορφο Πικ-Νικ.
Σας περιμένουμε να το βιώσουμε μαζί!

Ας κάνουμε φέτος το πιο ασφαλές Πικ Νικ Urban Festival!
Δεδομένης της συνθήκης της πανδημίας του Covid -19 που διανύουμε, για πρώτη χρονιά το πιο αγαπημένο μας πικ νικ στην πόλη αποκτά ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρώς προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.
Στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς υπάρχουν πλέον αριθμημένα σημεία θέσεων και το επιλεγμένο σημείο είναι οριστικό και αφορά αποκλειστικά καθημένους. Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, τη διάρκεια και την έξοδο από το φεστιβάλ είναι υποχρεωτική, ένεκα νόμου!
Για προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr πολύ σύντομα!
Ενεργά ασφαλείς!
Φανατικά πικ νικερς!

Λόγω του κανονισμού λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτόν με κατοικίδια ζώα. Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος ποδηλάτων.

Πώς θα έρθω
Η Ρωμαϊκή Αγορά βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περικλείεται από τις οδούς Φιλίππου και Ολύμπου στο ύψος της Αριστοτέλους και μπορεί κανείς να φτάσει με λεωφορείο χρησιμοποιώντας όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ που κάνουν στάση στην Αριστοτέλους.

Τί να φέρω μαζί μου
Για τους ΠΙΚ ΝΙΚερς δεν χρειάζονται συμβουλές, απλά αυτοσχεδιάστε! Τραπεζομάντηλα, καλάθια, σπιτικοί μεζέδες και τα ποτά σας ανά χείρας.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ