Παρουσίαση βιβλίου: «Αχ παππού παραμυθά»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις Έναστρον διοργανώνουν παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Χριστίνας Γεωργιάδου, με εικονογράφηση της Δομνίκης Καράντζιου, με τίτλο «Αχ παππού παραμυθά».

Η παρουσίαση θα γίνει με τη μορφή δρώμενου-θεατρικού παιχνιδιού, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, το οποίο θα συντονίζουν:

  • η συγγραφέας Χριστίνα Γεωργιάδου,
  • η εικονογράφος Δομνίκη Καράντζιου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, και
  • η Ειρήνη Παπαδοπούλου, συγγραφέας παιδικών και θεατρικών βιβλίων.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με μουσικές, δώρα κι εκπλήξεις για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Γιατί πετούν τα μυρμήγκια; Πόσο πίσω πάει η ιστορία; Υπάρχουν στ’ αλήθεια νεράιδες και γοργόνες; Γιατί στον Νότο η ημέρα κρατά περισσότερο από ό,τι στον Βορρά; Σε αυτά κι άλλα πολλά δίνει απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες του ο παππούς ο παραμυθάς! Τρεις ιστορίες, πρωτότυπες, ευφάνταστες, σοφές! Η εγγονή του η Κρινούλα αναλαμβάνει να μας τις μεταφέρει με την πένα της!

Ο παππούς δίνει τη δική του ερμηνεία για τον κόσμο, τη φύση, τη ζωή. Στην πρώτη ιστορία «Οι άνθρωποι τ’ Ουρανού και της Θάλασσας» δίνει μια δική του εκδοχή για τους πρώτους ανθρώπους. Και γιατί όχι; Ίσως να υπήρξαν κάποτε τρία είδη ανθρώπων. Ποιος ξέρει; Κι ίσως νεράιδες και γοργόνες πράγματι να υπάρχουν… Κι ίσως ένας μέρμηγκας σοφός που λατρεύει την περιπέτεια έκανε την αρχή και «Τα μυρμήγκια βγάζουν φτερά πριν πεθάνουν»!
Άλλωστε οι ιστορίες του έχουν ψήγματα αλήθειας. Ο Μαθουσούλης, ο σοφός επιστήμονας, στο τέλος του βιβλίου μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα μυρμήγκια, τους πλανήτες, την ημέρα και τη νύχτα!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και την εικονογράφο

Χριστίνα Γεωργιάδου

Η Χριστίνα Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κατερίνη Πιερίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, καθώς και Μετάφραση. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως καθηγήτρια Αγγλικών. Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές, τη Σπορά (2016) και τον Γόο (2019). Το παραμύθι «Αχ παππού παραμυθά» τιμήθηκε με έπαινο από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες στα πλαίσια του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος και Παραμυθιού το 2018.

Δομνίκη Καράντζιου

Η Δομνίκη Καράντζιου συγγράφει και τελευταία εικονογραφεί για τα παιδιά. Έχει κυκλοφορήσει τα παιδικά βιβλία “Ο γλάρος Νάθαν ο σφυριχτής”, “Ο κάβουρας και το στρατιωτάκι (2018), και “Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού” (2021), με εικονογράφηση της ίδιας. Επίσης εικονογράφησε το παραμύθι της Ειρήνης Παπαδοπούλου Ο μάγος Μαεστρίνο και οι κλεμμένες νότες. Από το 2012 παρουσιάζει την παιδική ραδιοφωνική εκπομπή Πολύχρωμο Αερόστατο στο ράδιο Ενημέρωση Κατερίνης.


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε