Ματ Ντειμον

ΕΡΤ3 | Ουδέτερη Ζώνη | ταινία βασισμένη σε αληθινη ιστορία

Την Κυριακή 19  Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ3 οι τηλεθεατές θα έχουνε την ευκαιρία να δούνε την ταινία Ουδέτερη Ζώνη [Green Zone]. Είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βαγδάτη το 2003, όταν οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούσαν σαν αφορμή για να εισβάλουν στο Ιράν το αφήγημα ότι ο Σαντάμ κατασκεύαζε μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής

Είναι μια ταινία δράσης, αμερικανικής παραγωγής 2010 του Πολ Γκρίνγκρας, η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες. Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βαγδάτη το 2003: ο  αξιωματικός Ρόι Μίλερ και η ομάδα του, έχουν αναλάβει να εντοπίσουν όπλα μαζικής καταστροφής, που εικάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα στην έρημο.

Στην προσπάθειά τους να τα βρουν και να επιβιώσουν στη φρίκη του πολέμου, θα πέσουν πάνω σε ένα καλοστημένο σχέδιο, που ανατρέπει αναπάντεχα τον αρχικό σκοπό της αποστολής τους…  Τελικά θα ανακαλύψουν πως η ιστορία περί όπλων μαζικής καταστροφής είναι στημένη από το Πεντάγωνο και χημικά όπλα δεν υπάρχουν, αφού το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ιράκ σταμάτησε το 1991, μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ «καταιγίδα της ερήμου».

Info

Κυριακή 19  Μαρτίου
22:00 στην ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Κλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν


Όλες οι ταινίες στην τηλεόραση


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε