ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ 2024 | Μονή Λαζαριστών

Όπως ξέρετε, το Kαλοκαίρι δεν ξεκινάει αν δεν γίνει το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ.

Το Σάββατο 25 Μαίου, θα πάρουμε ένα «άρωμα» από καλοκαιρινά ταβερνάκια με τις Κανβινίτισσες, θα ξεσαλώσουμε με αιγαιοπελαγίτικους ρυθμούς από τη Θαλασσινή Πάροδο, θα ιδρώσουμε με την μπάντα της Ανδριάνα Αχιτζάνοβα και λογικά θα το πούμε πάλι με τους Γκιντίκι.

Σας περιμένουμε στον κύκλο μας.
Ένα πανηγύρι, ένα γλέντι, μια γιορτή.
Ένα φεστιβάλ σαν αυτά που είχαμε και στο χωριό μας.
Το Φεστιβάλ Μας.

Παίζουν τα συγκροτήματα:

Κανβινίτισσες – Θαλασσινή Πάροδος – Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Band – Γκιντίκι

Εκτέλεση παραγωγής : Melodica Art Productions

Το «Γκιντίκι» είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε να παίζει και να «πειραματίζεται» με την παραδοσιακή μουσική το 2015. Σκοπός είναι στις συναυλίες μας όσοι συμμετέχουν να νιώθουν ελεύθεροι να χορέψουν, να ντυθούν και να εκφραστούν όπως θέλουν. Βασικό μας στοιχείο είναι η διάθεση για αυτοσχεδιασμό, η οποία προκύπτει από τις διαφορετικές μουσικές μας επιρροές. Κάθε live στέκεται ως αφορμή τόσο για πειραματισμό πάνω στις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και στους ρυθμούς όσο και για την εδραίωση μιας διαλεκτικής και δυναμικής σχέσης με το κοινό, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο «αστικό πανηγύρι». Έτσι, ο ήχος που προκύπτει διαμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς κρατώντας όμως σταθερή την ταυτότητα και τα ακούσματα των παραδοσιακών οργάνων.

Οι Γκιντίκι είναι:
Τάσος Κοφοδήμος – Λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Λάζος – Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου – Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης – Βιολί, φωνή

Η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα στο τραγούδι και το νέι, μαζί με την εκρηκτική νέο-παραδοσιακή BAND αποτελούμενη από τους Γιώργο Δουσο στο κλαρίνο και την γκάιντα, τον Αθηνόδωρο Καρκαφίρη στην ηλ. κιθάρα, τον Περικλή Βραχνό στο ηλ. μπάσο και το βιολί και τον Γιάννη Ριζόπουλο στα κρουστά, ανακαλύπτουν τις δικές τους ρίζες. Με ρεπερτόριο παρά-παραδοσιακό από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Θράκη, διαπραγματεύονται και αμφισβητούν μετατρέποντας τη σκηνή σε ένα σύγχρονο λαϊκό πανηγύρι.

Το μουσικό σχήμα «Θαλασσινή Πάροδος» αποτελείται από δύο Ροδίτες και δύο Παριανούς με κοινά βιώματα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες! Η Θεσσαλονίκη ο σταθμός συνάντησής τους. Κοινός προσανατολισμός το γλέντι και ο μερακλίδικος χορός. Δύο βιολιά, ένα λαούτο και τέσσερις φωνές, αναπολούν και νοσταλγούν, γιαλό γιαλό να τραγουδούν, για να έρθουν να σας βρουν…

Μοσχίδης Σταύρος : λαούτο, τραγούδι
Μπούμπας Πανορμίτης: βιολί, τραγούδι
Πατρίκη Ελισάβετ: τραγούδι
Πατρίκης Στέλιος: βιολί, τραγούδι

Κανβινήτισσες : Στον απόηχο των χορδών και των χορών, μας ενώνουν τα χνάρια της παράδοσης. Ένα σχήμα με ρεπερτόριο από την παραδοσιακή μουσική  Ελλάδας και  Κύπρου. Τέσσερα κορίτσια, που χρησιμοποιούν τα όργανα και τις φωνές τους δημιουργώντας νέες διασκευές με βασικό στοιχείο την πολυφωνία.

► Info

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ
Σάββατο 25 Μαίου 2024
Μονή Λαζαριστών
Ώρα έναρξης: 19:00
Early bird: 10€
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 14€

  • Έξοδος, διασκέδαση, ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη: Αναρωτιέσαι που να πας και τι να κάνεις σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Οι Top εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη, όλα θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε