Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει σήμερα η προθεσμία- Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση

Για τα ακαθάριστα οικόπεδα, λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες τους να τα δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία έχει δημιουργηθεί για τον υποχρεωτικό καθαρισμό τους. Είχε δοθεί δεύτερη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων μέσα από την πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr.

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο, που φτάνει έως 1.000 ευρώ, ενώ για όσους υποβάλλουν ψευδή δήλωση έως 50.000 ευρώ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη, είχε κάνει λόγο για ακόμη και για δηλώσεις που φτάνουν τις 620.000 και είχε μιλήσει για οικόπεδα που κάποια από αυτά δεν είχαν καθαριστεί ποτέ και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εύφλεκτη ύλη σε πιθανή πουρκαγιά.

Από την πλευρά της η πανελλαδική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων, μέσω του αντιπροέδρου της και προέδρου της ένωσης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Χαϊδούτη, μιλάει για το σύνολο των ιδιοκτητών ότι έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό και δημοσίως όμως προτείνει να μην κλείσει η πλατφόρμα. Όπως αναφέρει υπάρχει η διάθεση και πρόθεση ιδιοκτητών να προβούν στον απαραίτητο καθαρισμό, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τους ανθρώπους να ανταποκριθούν σε αυτές τις ημερομηνίες για να προχωρήσουν στον καθαρισμό.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδο/ertnews.gr


Οικονομία

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε