«Αχ, Θάλασσα»: Το βίντεο της Μαρίνας Σάττι

Φως σε μια «ξεχασμένη» τραγωδία

Όλα τα έσοδα από το «Αχ, Θάλασσα» της Μαρίνας Σάττι θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων.

Σκαρφάλωσε στην κορυφή των πλατφορμών μουσικής και του Global Viral Chart ξεσηκώνοντας το ευρωπαϊκό κοινό με τη συμμετοχή της στη Eurovision 2024, το ολόφρεσκο EP της P.O.P. που κυκλοφορεί  έχει κολλήσει στις πρώτες θέσεις των charts διεθνώς, το LALALALA της σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο δίνοντας τον τόνο του καλοκαιριού. Σήμερα λοιπόν, που έχει τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα επάνω της, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει με ένα βίντεο-σκληρή υπενθύμιση ότι οι θάλασσές μας έχουν γίνει το αιώνιο σπίτι για δεκάδες χιλιάδες «ανώνυμους» ανθρώπους.

Η Μαρίνα Σάττι επενδύει οπτικά το τραγούδι «Αχ, Θάλασσα» και κάνει γκρο πλαν στους φράχτες, στα σωσίβια και στα σπαράγματα ανθρώπινης ζωής που επιπλέουν στις θάλασσες που κολυμπάμε, απευθύνοντας φόρο τιμής στους τουλάχιστον 29.984 καταγεγραμμένους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο μόνο την τελευταία δεκαετία – ανάμεσά τους 1.274 παιδιά. Αποδεικνύοντας πως αληθινός καλλιτέχνης είναι αυτός που αφουγκράζεται και απηχεί την εποχή του, η μοναδική hitmaker και performer στρέφει τον προβολέα στη συνεχιζόμενη τραγωδία που τείνουμε να ξεχνάμε και με την υπέροχη μπαλάντα της «Αχ, Θάλασσα» υποκλίνεται με σεβασμό στα χιλιάδες θύματα πολέμων, διώξεων, βίας που δεν βρήκαν καταφύγιο στη στεριά της Δύσης.

Ανάμεσά τους 1.274 παιδιά

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων.  Στο πλαίσιο αυτό, η Μαρίνα Σάττι και η Madhouse Records θα δωρίσουν τα έσοδά τους από το νέο βίντεο-κλιπ με τίτλο «Αχ, θάλασσα» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. «Τουλάχιστον 29.984 είναι τα καταγεγραμμένα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο μόνο την τελευταία δεκαετία – ανάμεσά τους 1.274 παιδιά»,  όπως αναφέρεται στο videoclip της.

«…Χωρίς αγάπη
Δεν θέλω εδώ να ζήσω στη στεριά
Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου
Γυαλί που καθρεφτίζεις πουλιά
Μα εγώ είμαι κύμα…»

Το videoclip «Αχ, Θάλασσα» της Μαρίνας Σάττι είναι μια συμπαραγωγή των Hiersoir (Γαλλία) και Nomad Productions (Ελλάδα) σε σκηνοθεσία Cyprien Clément-Delmas.

Μπορείς κι εσύ να υποστηρίξεις το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Κάνε μια δωρεά Βοήθησε και εσύ τα παιδιά που αναζητούν ασφάλεια. 

«Γειά σας, σήμερα είναι η μέρα της γιορτής μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί ένα πρότζεκτ που ετοίμαζα πάρα πολύ καιρό με πάρα πολύ αγάπη θα βγει στον αέρα και μπορείτε κι εσείς σήμερα να το δείτε. Πρόκειται για το βιντεοκλίπ του αγαπημένου μου τραγουδιού, «Αχ θάλασσα», που έχω γράψει μαζί με τον Νίκο Κοδωνά και τους στίχους έχει γράψει η Λένα Κιτσοπούλου» δηλώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο X.


 

  • Έξοδος, διασκέδαση, ψυχαγωγία, Πολιτισμός στη Θεσσαλονίκη: Αναρωτιέσαι που να πας και τι να κάνεις σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Οι Top εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη, όλα θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr.
  • Προτάσεις για μικρές – μεγάλες αποδράσεις – εκδρομές.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε