Κως-Καταγγελία: Αγελάδες μέσα στον ήλιο χωρίς νερό με εγκαύματα και πληγές (BINTEO)

Μία απίστευτη καταγγελία για κακοποίηση ζώων, είδε το φως της δημοσιότητας στην Κω.

Μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι έγινε μάρτυρας ενός λυπηρού θεάματος, όταν αντίκρισε αγελάδες σε βοσκοτόπια να είναι δεμένες μέσα στον ήλιο χωρίς νερό με εγκαύματα και πληγές.

Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Βεκίλογλου, μέλος της Συμμαχίας για την Υπεράσπιση των Ζώων, κατήγγειλε ότι βρέθηκε στο νησί, έπειτα από φωτογραφίες που έλαβε από κατοίκους του, οι οποίες απεικονίζουν αγελάδες δεμένες απο τον λαιμό, με πληγές από εγκαύματα από τον ήλιο, σε χωράφια όπου οι θερμοκρασίες συνήθως ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ενώ πουθενά δεν υπάρχει κατάλυμα για να προστατευτούν τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες.

Κατά την ομολογία των κατοίκων τα ζώα είναι δεμένα όλο το εικοσιτετράωρο. Η ίδια μεταβαίνοντας από την μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη συνάντησε αμέτρητες αγελάδες σε χωράφια ή βοσκοτόπια παρακείμενα του δρόμου. Πολλά από αυτά τα ζώα είχαν κακή φυσική κατάσταση, ήταν ισχνά και όλα ήταν δεμένα με σκοινί, γεγονός που περιορίζει την φυσική τους κίνηση αλλά και την πρόσβασή τους σε νερό και σε σκιά. Στη Λέρο ή στην Κάλυμνο, είπε η κα Βεκίλογλου, δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, με τους κανόνες ευζωίας στα ζώα να τηρούνται.

Η κα Βεκίλογλου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου, προσκομίζοντας και σχετικές φωτογραφίες, στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω για δύο αγελάδες δεμένες από τον λαιμό σε άθλια κατάσταση, γεγονός που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια ιδίοις όμμασι.

Στο νησί, όπου υπάρχουν 3.500 αγελάδες, έχουν γίνει επανειλημμένα τέτοιες καταγγελίες τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, ακόμη δεν έχει δοθεί λύση.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε