νερό

Δήμος Πέλλας-ΔΕΥΑΠ: Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού!

“Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού! Είναι μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή ο Δήμος Πέλλας, καθώς και αυτή η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.
Στη σχετική ανάρτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με πρωτόγνωρα παρατεταμένο καύσωνα. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και γίνεται αισθητή, καθώς επηρεάζει κάθε φυσική αλλά και ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. Το κλίμα, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία, δημιουργούν ένα συνδυασμό προβλημάτων το φετινό καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας.
Αυτή την έλλειψη νερού η ΔΕΥΑ Πέλλας την αντιμετωπίζει καθημερινά, βρισκόμενη σε εγρήγορση με τους ανθρώπους και τα συνεργεία της. Ήδη αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά ουκ ολίγα περιστατικά, ενώ καθημερινά αντιμετωπίζονται νέα.
Για να συνεχίσει όμως απρόσκοπτα όλη αυτή η διαχείριση χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον αυτά που ανθρωπίνως αντιμετωπίζονται (και αυτό γίνεται επιτυχώς), πρέπει να υπάρχει και από πλευράς δημοτών κατανόηση αλλά και λελογισμένη χρήση του πόσιμου ύδατος.
Δυστυχώς, πολλοί συνδημότες μας χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση, ή κάνουν υπερκατανάλωση, το χρησιμοποιούν λόγου χάρη για πότισμα κήπων, πλύσιμο οχημάτων, βρέξιμο δρόμων κλπ. Αποτέλεσμα, να υπάρχει διακοπή νερού και να δημιουργούνται κατά διαστήματα προβλήματα με έλλειψη στο πόσιμο νερό.
Η ΔΕΥΑ Δήμου Πέλλας εφιστά την προσοχή ειδικά στις περιοχές Δαμιανού, Πενταπλατάνου, Αμπελειών και Ελευθεροχωρίου.
Το πόσιμο νερό είναι για το ποτήρι μας και να το απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Η κακή χρήση του θα συνεχίσει να επιφέρει ελλείψεις, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αναγκαστεί να ακολουθήσει άλλες τακτικές, τις οποίες, τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, θέλει σαφώς να αποφύγει.
Παρακαλούμε τους δημότες μας να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού και να αποφεύγουν πρακτικές σπατάλης του, έχοντας ως «οδηγό» -τώρα περισσότερο από ποτέ- τη γνωστή φράση «προσέχουμε για να έχουμε»”.
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε