Youth Seminar:  Living together in Europe - Our Challenge

Youth Seminar: Living together in Europe - Our Challenge

Youth Seminar “ Living together in Europe : Our Challenge „ ! Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα ενός νέου στην Ευρώπη του σήμερα και τον ρόλο του στην κοινωνία.
Η μη κυβερνητική οργάνωση “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων “ σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο Youth Express Network , παρουσιάζουν το μακροχρόνιο πρόγραμμα  “TOG(AE)THER EUROPE : Living, Working and Shaping Europe together “ και καλούν νέους ενεργούς πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρών. 
 
Με τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ,το ευρωπαϊκό δίκτυο Youth Express Network και οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, σχεδίασαν και υλοποιούν την πρώτη φάση ενός μακροχρόνιου προγράμματος ( διάρκειας ενός έτους ) που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 7-13 Μαίου 2017. 
 
Σε μια εποχή κατά την οποία η ευρωπαϊκή ταυτότητα και οι αξίες της έρχονται αντιμέτωπες με την άνοδο του εξτρεμισμού , της ριζοσπαστικοποίησης και της ρητορικής μίσους, σκοπός αυτής της φάσης του προγράμματος ( το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την χρονική περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο ) είναι να επαναπροσδιορίσουν οι εμπλεκόμενοι νέοι την ταυτότητα και τον ρόλο τους στην σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία. Πυξίδα του προγράμματος είναι η πεποίθηση ότι οι νέοι μπορούν να γίνουν φορείς αλλαγής για την κοινωνία και την Ευρώπη και να παρακινήσουν και τους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο.
 
Σ’ αυτό το πλαίσιο , 45 νέοι από 9 διαφορετικές χώρες με τη χρήση της μη τυπικής εκπαίδευσης, μέσα από πρωτότυπες διαδραστικές δραστηριότητες και με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή, θα έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων, να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να είσαι νέος στην Ευρώπη του σήμερα αποδομώντας προκαταλήψεις και στερεότυπα, να ορίσουν έννοιες όπως “ζω μαζί “ και  “ιθαγένεια” , να προαγάγουν τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των νέων και να επαναπροσδιορίσουν τελικά την ταυτότητά τους και τον ρόλο τους στην κοινωνία με γνώμονες την αξιοπρέπεια και την πολυπολιτισμικότητα.
 
Το σεμινάριο που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από τις Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, θα διαρκέσει 7 ημέρες ( 7-13 Μαίου 2017 ). Αξίζει α σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει επίσκεψη στις 10 Μαΐου στις δομές νέων των δήμων Νεάπολης Συκεών και Θεσσαλονίκης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να δούνε πως ζούνε και δραστηριοποιούνται οι νέοι της περιοχής. Ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει γνωριμία και συζήτηση με τους υπεύθυνους του Δήμου για θέματα που αφορούν τη Νεολαία και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν  να εκθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους για θέματα που τους αφορούν. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις στο www.usbngo.gr 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε