Σε ενημερωτική περιήγηση στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας μας προσκαλούν οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας»

Σε ενημερωτική περιήγηση στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας μας προσκαλούν οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας»

Tην Κυριακή 6 Μαΐου 2018
Οι δράσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσα του Δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2018 ξεκίνησαν με ένα ιδιαίτερο και άκρως ενδιαφέρον εργαστήριο, που  εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο παραδοσιακό αρμάτωμα των διχτυών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την παράδοση του τόπου αυτού, ενώ τους αποκάλυψε και τα μυστικά της τέχνης του ψαρέματος. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Ν. Μηχανιώνας και την Εταιρεία ΔΙΧΤΥΑ ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε.
 
Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι ενημερωτικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας της Ν. Μηχανιώνας και με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και οι οποίες συνεχίζονται.  
 
Η επόμενη δράση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στη Ν. Μηχανιώνα, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 11.00 το πρωί. Σκοπός της είναι οι πολίτες να ξεναγηθούν στην παραλία και στο λιμάνι της και να ενημερωθούν για τα αλιευτικά εργαλεία που δραστηριοποιούνται στο Θερμαϊκό Κόλπο. Παράλληλα, να πληροφορηθούν για τη συμβολή της θάλασσας στην οικονομία της περιοχής, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας, έχοντας στηρίξει και συνεχίζοντας να στηρίζει γενιές και γενιές, μέσω της ναυτιλίας, της αλιείας και όλων των επαγγελμάτων που σχετίζονται και εξαρτώνται από αυτήν.
 
Την ενημερωτική περιήγηση έχει αναλάβει ο κ. Λάμπρος Κοκοκύρης, Ph.D Θαλάσσιας Βιολογίας και Επίκουρος Καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
 
Η δράση είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ σημείο συνάντησης έχει ορισθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.
 
Πληροφορίες: κα Ανδρονίκη Ράπτη 23923 30363
 
 
 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε