Έγκλημα στον Έβρο: Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για το τριπλό φονικό στον Έβρο

Έγκλημα στον Έβρο: Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για το τριπλό φονικό στον Έβρο

Το ειδεχθές έγκλημα με το τριπλό φονικό στον Έβρο ερευνούν οι αρχές, οι οποίες έχουν καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια.
 
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο.
Οι άτυχες γυναίκες είναι από τη Συρία και πιθανόν οι ίδιες ή συγγενείς τους σχετίζονται σύμφωνα με τις αρχές με δουλεμπορικά κυκλώματα, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, που εξετάζουν οι Aρχές.
 
Το πρώτο σενάριο θεωρεί πιθανόν το έγκλημα να έγινε ως μια φρικιαστική παραδειγματική τιμωρία «κακοπληρωτών» από τους διακινητές τους ή για κάποια διαμάχη μεταξύ διακινητών.
Οι δράστες έτσι, θέλησαν να στείλουν μήνυμα είτε σε ανθρώπους που κάνουν επίσης διακίνηση, ή στους μετανάστες-πελάτες τους.
 
Το δεύτερο σενάριο μιλά για ενδοοικογενειακή διένεξη, γεγονός που θα ενισχυθεί στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του DNA  το οποίο εξετάζουν οι αρχές δείξει ότι υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ των τριών θυμάτων. Στην περίπτωση αυτή είναι κυρίαρχη  η πιθανότητα το έγκλημα να  αφορά έγκλημα τιμής.
 
Το τρίτο σενάριο, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία είναι πως πρόκειται για έγκλημα τζιχαντιστών, δεδομένης της αγριότητας του εγκλήματος.
 
Το σενάριο αυτό μάλιστα θεωρεί πολύ πιθανό και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ενδέχεται όντως να πρόκειται για θρησκευτικό έγκλημα, κάτι το οποίο συμπεραίνεται από τον τρόπο που ήταν δεμένες οι γυναίκες και τα αντικείμενα που βρέθηκαν γύρω τους.
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία μία από τις γυναίκες, 30-35 χρόνων, φαίνεται να αντιστάθηκε και καταδιώχθηκε καθώς έχει πέντε τραύματα από το μαχαίρι επιβίωσης που χρησιμοποιήθηκε, στην πλάτη, το στήθος και τον λαιμό.
Η μία προσδιορίζεται ηλικιακά, μεταξύ 20-25 χρόνων και η άλλη ανήλικη.
 
Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης προσδιόρισε χρονικά τον θάνατο 3-5 μέρες πριν τον εντοπισμό τους.  

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε