Just jazz it! Με την ΚΟΘ και το κουαρτέτο contraVento crossOver

Just jazz it! Με την ΚΟΘ και το κουαρτέτο contraVento crossOver

Ο κύκλος «Μουσική Δωματίου» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με το κουαρτέτο contraVento crossOver που δημιουργήθηκε για να διερευνήσει ευρύτερες περιοχές ρεπερτορίου με αφετηρία το χώρο της κλασικής crossover jazz μουσικής δωματίου. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που έχουν αναπτύξει πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστες, μέλη συνόλων μουσικής δωματίου και ορχηστρών σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν έντονη διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με δύο έργα του Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, με πρώτη τη σύνθεση «Η Ξανθούλα» από την  πιανιστική συλλογή «Ιόνια Νυχτερινά», η οποία είναι εμπνευσμένη από παραδοσιακά τραγούδια ή/και λόγιες άριες της περιόδου της Επτανησιακής Σχολής. Ακολουθεί η α? εκτέλεση του Notturno (2018), μία σύνθεση που προέρχεται από την ίδια συλλογή και συγκεκριμένα από το ομότιτλο αυτοτελές πιανιστικό έργο, το οποίο ο συνθέτης μετέγραψε για το κουαρτέτο contraVento crossOver.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την μπαρόκ καταβολών «Σουίτα για τσέλο και τζαζ πιάνο» του Κλωντ Μπόλινγκ, με τους τίτλους των έξι επεισοδίων της να παραπέμπουν σε ένα αναδρομικό ταξίδι στην ιστορία της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, η οποία μεταπλάθεται σε ποικιλία μεταιχμιακών στιλ με τη ρυθμική ματιά της τζαζ.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
ώρα 12:00
Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης»
Λεωφόρος Νίκης 73, 54622 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 257900

Quartetto contraVento crossOver
Dmitry Gudimov (βιολοντσέλο)
Χριστίνα Σιδηροπούλου (πιάνο)
Ευγένιος Πολίτης (κοντραμπάσο)
Δημήτρης Βίττης (κρουστά)

Πρόγραμμα:
Σπύρος Δεληγιαννόπουλος (γεν.1976): Ionian Nocturne, No. 4 (Η Ξανθούλα)
Σπύρος Δεληγιαννόπουλος (γεν.1976): Notturno (2018)
Κλωντ Μπόλινγκ (γεν.1930): Suite for cello and jazz piano trio (1984)

Πλατεία    10 ευρώ                   
Μειωμένο    5 ευρώ                 

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων
Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε