Αμερική: Έβαλαν φωτιά στις ράγες των τρένων για να αντιμετωπιστεί το ψύχος

Αμερική: Έβαλαν φωτιά στις ράγες των τρένων για να αντιμετωπιστεί το ψύχος

Κίνδυνος να παγώσουν μέσα σε δέκα λεπτά όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους
Απο το πολικό ψύχος έχουν επηρεαστεί περίπου 212 εκατομμύρια κάτοικοι που αντιστοιχεί στο 72% του συνολικού πληθυσμού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN.
Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μη βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν μέσα σε δέκα λεπτά.
 
Μάλιστα η παγωνιά ανάγκασε τους υπεύθυνους των σιδηροδρομικών σταθμών να… βάλουν φωτιά στις ράγες ώστε να μπορούν τα δρομολόγια να συνεχιστούν ομαλά.
Σημειώνεται ότι πάνω από 1.500 δρομολόγια έχουν ακυρωθεί.
 
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο άμεσων κρυοπαγημάτων από την έκθεση στις πολικές θερμοκρασίες ενώ ενισχυμένα προληπτικά μέτρα για την προστασία των άστεγων και άλλων ευάλωτων ομάδων έχουν παρθεί, μετατρέποντας ακόμη και λεωφορεία σε κινητά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για όσους έχουν ανάγκη από κατάλυμα.
 
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν τους κατοίκους να μη βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, αν δεν είναι αναγκαίο, γιατί κινδυνεύουν να παγώσουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε