Πέθανε ο Dr. John, ο ''τεράστιος'' μουσικός της Νέας Ορλεάνης σε ηλικία 77 ετών

Πέθανε ο Dr. John, ο ''τεράστιος'' μουσικός της Νέας Ορλεάνης σε ηλικία 77 ετών

Ο Ντόκτορ Τζον, κατά κόσμο Μάλκολμ Τζον Ρέμπενακ, παιδί οικογένειας ερασιτεχνών μουσικών,  πέθανε εχθές τα ξημερώματα από καρδιακή προβολή,  όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Μεγαλώνοντας ο Dr John περνούσε την ζωή του στα nightclub, τα ναρκωτικά και την γκρίνια στο σπίτι γιατί δεν του πολυάρεσε το σχολείο. Του άρεσε όμως η μουσική. Τον έδιωξαν από το σχολείο, όμως ήδη έπαιζε μουσική με σπουδαίους όπως ο Professor Longhair, ο Art Neville και ο Frankie Ford.
 
Συνεργάστηκε με γνωστούς μουσικούς, από τους Sonny και Cher ως τους Monkees, σε παραγωγές σε στούντιο πριν ηχογραφήσει τον πρώτο δικό του δίσκο το 1968, με τίτλο Gris-Gris, που παραπέμπει σε ένα φυλαχτό με υποτιθέμενες προστατευτικές ιδιότητες, κατά τις δοξασίες του βουντού. Το 1972 και το 1973 θα κυκλοφορούσε δύο άλμπουμ με τα οποία θα γινόταν διάσημος, τους δίσκους Dr. John’s Gumbo και In the Right Place.
 

«Η μουσική είναι το μόνο πράγμα που με κρατάει ζωντανό και χαρούμενο. Αν δεν υπήρχε η μουσική, θα την είχα πετάξει την πετσέτα», παραδέχθηκε στην εφημερίδα Times-Picayune το 2011.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε