Το Reggetiko project στο Θέατρο Κήπου

Το Reggetiko project στο Θέατρο Κήπου

στο πλαίσιο του Keep on Jazz & Beyond festival 2019

Το Reggetiko project αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις – αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της. Tο αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Πριν από πέντε χρόνια κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Music Conversations”, την οποία παρουσίασε τον Οκτώβρη στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Freiburgh με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ξαρκής στην Κύπρο τον Ιούλιο 2015 (ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις σε Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό). Ο δεύτερος δίσκος, με τον τίτλο Knot, κυκλοφόρησε το περασμένο Μάϊο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό GitarCafe της Κωνσταντινούπολης ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ρόδο, Δράμα (Tentart Festival) και Symviosis festival (Μυτιλήνη). Πέρυσι τον Ιανουάριο παρουσίασε τον δεύτερο δίσκο σε σειρά εμφανίσεων στην Κύπρο ενώ πλαισίωσε μουσικά την ξεχωριστή παράσταση καραγκιόζη του Θοδωρή Κωστιδάκη στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Ολοκλήρωσε ήδη τις ηχογραφήσεις για τον τρίτο του δίσκο με την συμμετοχή του Grammy awarded πολύπειρου μουσικού Milcho Leviev να ξεχωρίζει ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά. Στα τέλη του Μάη 2017 παρουσίασε το υλικό αυτό στη Βόννη, στο Άαχεν και την Κολωνία  της Γερμανίας ενώ ακολούθησαν προγραμματισμένες εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με τελευταία στο ΚΩΘ Underground στη Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή στην επίσημη τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Μέρας της Μουσικής στο μουσείο Μαστίχας στη Χίο ενώ τον ερχόμενο Ιούλη θα συμμετέχει στο Cyprus Rialto World Music Festival.

Συμμετέχουν
Sokrates Votskos (πνευστά),
Κουμαρτζής Θεόδωρος (μπαγλαμάς, μελόντικα),
Linos Tzelos (κιθάρα),
Marios Podaras (βιολί)
Νίκος Βαρελάς (cajon).

Keep on Jazz & Beyond festival 2019
Τετάρτη 19/06
Reggetiko project και Alexandra Sieti feat. Dimitris Angelakis Trio

Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ / 6 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές)

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου  και υποδέχεται στη σκηνή του τις τάσεις της σύγχρονης Jazz World και Ethnic music.Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες και τους πολυάριθμους φίλους των μουσικών αυτών να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε