Μητσοτάκης: Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω να έχει συνέχεια

Μητσοτάκης: Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω να έχει συνέχεια

“Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω να έχει συνέχεια” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί από το Helexpo Forum της ΔΕΘ.
“Είπα ότι ο επίλογος των προκλήσεων θα πρέπει να είναι ο πρόλογος των συζητήσεων. Εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, αλλά σε κλίμα ειρηνικό , χωρίς προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες. Δυστυχώς τον τελευταίο μήνα δεν μπόρεσε να καλλιεργηθεί αυτό το κλίμα, όχι με δική μας υπαιτιότητα. Θέλω να ελπίζω ότι η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα προ τη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Η αποκλιμάκωση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση , η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει – και γιατί όχι σύντομα – έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία” ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
 
“Εφόσον δούμε σημάδια έμπρακτης αποκλιμάκωσης η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι για τη μία μείζονα διαφορά που έχει με την Τουρκία που δεν άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε