Εικόνες ντροπής στο 25ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης - Υπόγεια αίθουσα χωρίς αερισμό και φυσικό φως. Φωτό

Εικόνες ντροπής στο 25ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης - Υπόγεια αίθουσα χωρίς αερισμό και φυσικό φως. Φωτό

«Στο 25ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 29ο Δημοτικό στην Χαριλάου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε κοντέινερ kibo για τρία τμήματα προνηπίων και νηπίων. 18 παιδάκια θα αναγκάζονται να κατεβαίνουν 18 σκαλιά σε μια υπόγεια αίθουσα χωρίς αερισμό και φυσικό φως. Και αυτή θα είναι η πρώτη τους εικόνα από το δημόσιο ελληνικό σχολείο. Αύριο οι γονείς με φωτογραφικό υλικό θα πάνε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων για να καταγγείλουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση και κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0.

Ακολουθεί η ανάρτηση Γιαννούλη στη σελίδα του στο facebook:

Όποιος συνάδελφος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ δημοσιογράφος και γονιός έχει ακόμη ελάχιστη επαγγελματική συνείδηση δεν θα το αφήσει χωρίς έρευνα και ρεπορτάζ.

 
Στο 25ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 29ο Δημοτικό στην Χαριλάου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε κοντέινερ kibo για τρία τμήματα προνηπίων και νηπίων. 18 παιδάκια, 18 αγγελούδια επειδή δεν χώρεσαν, κατεβαίνουν 18 σκαλιά για μια υπόγεια αίθουσα χωρίς αερισμό και φυσικό φως. Όλα αυτά μαζί και με την καταστροφή και συρρίκνωση της αυλής και των μπασκετών που είχαν βάλει με έξοδα τους οι γονείς. Δεν θέλω να σχολιάσω πολιτικά την στάση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας και βέβαια των ηθικών αυτουργών Νίκη Κεραμέως και Τάκη Θεοδωρικάκο για αυτό το έγκλημα. Ήθελα να ήξερα και ρωτάω ως γονιός και ως πολίτης τι θα έκανε ο καθένας από αυτούς αν το παιδί του έπρεπε να κατέβει 18 σκαλιά για να είναι ένα υπόγειο η πρώτη του εικόνα από το δημόσιο ελληνικό σχολείο. Θα το άντεχε; Για τα παιδιά μας πως το αντέχουν, το ανέχονται και το δημιουργούν κιόλας για να είναι αρεστοί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Συνάδελφοι παλιοί και για πάντα. Ήδη έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή. Αγνοήστε με δεν με πειράζει καθόλου. Την Πέμπτη όμως οι γονείς με φωτογραφικό υλικό θα πάνε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων για να καταγγείλουν την πρωτοφανή ταλαιπωρία και κίνδυνο που βιώνουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι η δημοσιογραφία και η κοινωνική μας ευθύνη. Στους απόντες για λόγους σκοπιμότητας δεν θα υπάρχει δικαιολογία, παρά μόνο δόλος και ιδιοτέλεια. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα μετά το ρεπορτάζ σας, υπόσχομαι να υποβάλλω την παραίτηση μου. Την ίδια ώρα. Στο χέρι σας είναι να φανεί ποιος τιμά αυτό που λέει ότι είναι με έργα και όχι με λόγια.
 
ΥΓ: Θερμή παράκληση να αναπαραχθεί σε όσους περισσότερους γίνεται. Η πρώτη σκοτεινή φωτό είναι η έξοδος κινδύνου !!!!!!!! Οι υπόλοιπες φωτογραφίες επιβεβαιώνουν με πολύ πιο άκληρο τρόπο από τα λόγια, την ντροπή που μας βαραίνει όλους.

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ 18 ΝΗΠΙΑ 

Όποιος συνάδελφος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ δημοσιογράφος και γονιός έχει ακόμη ελάχιστη…

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε