«Κλειδώνει» η απόφαση για τα δημοτικά: Εξετάζεται το κλείσιμό τους

«Κλειδώνει» η απόφαση για τα δημοτικά: Εξετάζεται το κλείσιμό τους

Το λουκέτο στα δημοτικά σχολεία, όπως έγινε με τα γυμνάσια και τα λύκεια, θα τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων σήμερα (13.11.2020) και αναμένεται να γίνουν οι εισηγήσεις στην κυβέρνηση και κατόπιν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Εκτός από το αν θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα αποφασιστεί, αν στην περίπτωση που κλείσουν, θα είναι μέτρο που θα εφαρμοστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη (επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορονοϊού) ή σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δηλώσεις του τόσο στον Alpha όσο και στα Παραπολικά, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αναφερόμενος στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας είπε στον Alpha ότι «είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα» και διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία». «Αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το κάνει (σ.σ. να κλείσει τα δημοτικά», είπε δε στα Παραπολιτικά.Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη:
Eξάλλου ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας δήλωσε σχετικά στον ραδιοφωνικό σταθμο Αλφα 98.9 για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και το κλείσιμι των δημοτικών ότι «Είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο». Για νέα μέτρα που αφορούν στα σχολεία: «Θα το δούμε μέσα στην ημέρα».
 
Ο κ Πέτσας,  κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά επανέλαβε επίσης ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 (σ.σ. χθες ήταν πάνω από 3.300) και γι? αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας.
 
 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε