Ανοιχτά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία από Δευτέρα 14/12-Τα ωράρια. Πως θα λειτουργεί το click away.

Ανοιχτά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία από Δευτέρα 14/12-Τα ωράρια. Πως θα λειτουργεί το click away.

►Τα κομμωτήρια ανοίγουν 14/12, με διευρυμένο ωράριο και ραντεβού από τις 07.00 το πρωι  μέχρι 21.00 το βράδυ
►Τα βιβλιοπωλεία, τα οποία πωλούν μόνο βιβλία και όχι άλλα είδη, ανοίγουν 14/12
►Τα εμπορικά καταστήματα με Click Away,  από 13/12
«Η κυβέρνηση θα επιτρέψει μόνο τη λειτουργία του click away δηλαδή της λιανικής πώλησης με τη διαδικασία της προαγοράς και της παραλαβής από το κατάστημα»,τόνισε ο κ. Γεωργιάδης,  εξηγώντας ότι θα επιτραπεί η λειτουργία μόνο των αμοιγώς βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων των κουρείων και οι υπηρεσίες ΚΤΕ.
«Οι επιχειρήσεις νοούνται ως κλειστές και θα λαμβάνουν όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα», πρόσθεσε.
Η λειτουργία του click away προϋποθέτει την αυστηρή των τήρηση των κανόνων.
Η διαδικασία: Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία ή μέσα από το eshop ή μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γίνει μέσω τους συστήματος POS έξω από το κατάστημα. Σε αυτή την περίπτωση για να μετακινηθεί ο πελάτης θα πρέπει αν έχει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή sms από την επιχείρηση.
Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία.
Ουρές έως 9 άτομα έξω από τα καταστήματα.
Επιχείρηση που έχει βάλει μέσα πελάτη παράνομα θα έχει πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή από 15 έως 90 ημέρες.
Στο sms για μετάβαση σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ή Click Away εμπορικά, στέλνουμε  τον αριθμό 2 
 
Επίσης, πρόκειται να ανακοινωθεί παράταση του απαγορευτικού έως 21/12, ενώ περιορισμοί θα υπάρχουν και καθ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Μέσα στην περίοδο εορτών οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο Χριστούγεννα και Θεοφάνεια με την παρουσία εντος των ναών μόλις 9 πιστών. 
Για τις αφίξεις από το εξωτερικό, μειώνεται η περίοδος της καραντίνας των ταξιδιωτών από τις 10 μέρες πιθανόν στις 5, από τις 18/12.
Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις μέσα στα σπίτια τις ημέρες των εορτών, ωστόσο θα δοθούν διευκρινίσεις από τον κ. Πέτσα.
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε