«Νότες φρίκης»: Online εκδήλωση από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

«Νότες φρίκης»: Online εκδήλωση από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος

6.000.000 Εβραίοι έχασαν την ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, ανάμεσά τους περίπου 60.000 Έλληνες, το 87% του εβραϊκού πληθυσμού της χώρας μας, ενώ αφανίστηκαν 19 από τις 28 εβραϊκές κοινότητες
Στη μνήμη όλων αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών συμμετέχει στην εκστρατεία #WeRemember για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ #NeverAgain
Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων Ολοκαυτώματος με τίτλο «Νότες Φρίκης».

Ανάμεσα στην απόλυτη επικράτηση του κακού, την εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης και τον μαζικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπήρχε και… μουσική.
Αιχμάλωτοι μουσικοί δραπέτευαν προσωρινά από το δικό τους τέλος, με αντάλλαγμα τις νότες τους, που συνόδευαν τις ατέλειωτες ουρές των ομήρων – που μέσα τους στοιχίζονταν οι σύντροφοί τους, οι γονείς τους, τα αδέλφια τους, τα παιδιά τους – με προορισμό τον αναπόφευκτο θάνατο.
Nότες φρίκης
Μια τραγική συνάντηση του ταλέντου για τη μουσική με το «ταλέντο» στην εξόντωση.
Πώς να το ονομάσει κανείς;
Διαστροφή της κουλτούρας ή κουλτούρα της διαστροφής;

Νότες φρίκης
Online εκδήλωση από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών,
για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος
την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ
.

Μεταξύ τους, και ο Ελληνοεβραίος βιολιστής Ιάκωβος (Ζακ) Στρούμσα από τη Θεσσαλονίκη.
Η ιστορία του, από τις πιο ανατριχιαστικές των στρατοπέδων.
O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και συνέντευξη με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Θεσσαλονικιό στην καταγωγή, σημερινό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το χαρτοφυλάκιο της προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στο www.athjcom.gr/imera-mnimis

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε