Split (2016)
Διχασμένος (2016)

11 ταινίες στην τηλεόραση | Τετάρτη

Αυτές είναι οι ΕΝΤΕΚΑ (11) ταινίες στην τηλεόραση που μπορούμε να δούμε σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021). Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε κάποιες να προσέξετε  – διαβάστε τα σχόλια του cityportal (Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία). Αλλά υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες – το cityportal καθημερινά σας ενημερώνει για ΟΛΕΣ τις ταινίες της ημέρας

Οι ταινίες στην τηλεόραση σήμερα

Εδώ μπορείτε να βλέπετε κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτό το άρθρο, όλες  τις ταινίες που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια για την τρέχουσα ημέρα πατώντας το Ταινίες στην τηλεόραση οι ταινίες δημοσιεύονται καθημερινά από το πρωί

Wednesday  movies: 11 ταινίες*

16:45 ►►►► Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967) – Open


21:00 (–) LOL (2012) – Open


22:00 ►►► The Equalizer 2 (2018) Mega


22:00 ►►►► Ο Αστακός (2015) – ΕΡΤ2


23:00 ►► Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014) – Alpha


23:00 ► Kickboxer: Η Εκδίκηση (2018) – Open


23:15 ►►►► Διχασμένος (2016) – Star


00:00 ►►► Τετάρτη 04:45 (2014) – Βουλή


01:45 ►► Κρίσιμη Απόφαση (1996) – Star


02:30 ► Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια (1984) – Alpha


03:30 ►►► Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (2018) – Open


 

Αναλυτικά όλες οι  σημερινές Ταινίες στην τηλεόραση
πρωταγωνιστές – υπόθεση – αξιολόγηση

16:45 ►►►► Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967) – Open

Κωμωδία (Αξιολόγηση 7,2/10 – 323 ψήφοι)
Σκηνοθεσία:  Θανάσης Βέγγος Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Ελένη Ανουσάκη, Τάκης Μηλιάδης, Γιάννης Αργύρης

ΥΠΟΘΕΣΗ: Λίγο προτού παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά, ο Θανάσης, που εργάζεται σαν γκαρσόνι στο εξοχικό κέντρο «Τα 7 αδέλφια», παθαίνει αμνησία από ένα δυνατό χτύπημα και τριγυρίζει άσκοπα στην Αθήνα. Τελικά, μόνο ένα δεύτερο χτύπημα στο κεφάλι θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.


21:00 (–) LOL (2012) – Open

Κωμωδία (Αξιολόγηση 4,4/10 -53.210 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Λίζα Αζουέλος Παίζουν: Μάιλι Σάιρους, Ντέμι Μούρ, Άσλεϊ Γκριν, Ντάγκλας Μπούθ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τη Λόλα να προσπαθεί να βρει τις αναγκαίες ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια της (η πρόσφατα διαζευγμένη μητέρα της), το σχολείο, τους φίλους και τον έρωτα.


22:00 ►►► The Equalizer 2 (2018) Mega

Περιπέτεια (Αξιολόγηση 6,7/10 – 134.130 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Αντουάν Φιούκουα Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Πέντρο Πασκάλ, Μπιλ Πούλμαν, Τζόναθαν Σκάρφ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο sequel της πρώτης ταινίας του 2014, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον επιστρέφει ως μυστικός πράκτορας Ρόμπερτ ΜακΚόλ, που μάχεται κατά της αδικίας μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων και την εκμετάλλευση που βιώνουν οι τελευταίοι. Κάνει, λοιπόν, ό,τι μπορεί προκειμένου να επιβάλει την δικαιοσύνη. Όταν το επικίνδυνο παρελθόν του, του χτυπά την πόρτα, ο ΜακΚολ θα χρειαστεί όλες του τις ικανότητες για να τα βγάλει πέρα. Αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ καλά εκπαιδευμένους δολοφόνους, που θα κάνουν τα πάντα για να τον εξοντώσουν.


22:00 ►►►► Ο Αστακός (2015) – ΕΡΤ2

Δράμα (Αξιολόγηση 7,2/10 – 207.159 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος Ηθοποιοί: Κόλιν Φέρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Άσλεϊ Γιένσεν, Αριάν Λαμπντ, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού, Aγγελική Παπούλια, Μάικλ Σμάιλι, Μπεν Γουίσοου
Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία
«Ο αστακός» είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του, Ευθύμης Φιλίππου. Είτε θα σας αρέσει πολύ, είτε θα αλλάξετε κανάλι δεν υπάρχει μέση οδός.  Σίγουρα όμως είναι μια ταινία εμπνευσμένη, πρωτότυπη και προκλητική. «Ο αστακός» κέρδισε πολλά βραβεία, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι: Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών 2015, Γιώργος Λάνθιμος Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης ξένης ταινίας 2016, Γιώργος Λάνθιμος Βρετανικό Βραβείο Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου 2015, Ολίβια Κόλμαν Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Καλύτερου σεναριογράφου 2015, Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Καλύτερου ενδυματολόγου 2015, Σάρα Μπλένκινσοπ. Επίσης, η ταινία α Όσκαρ 2017 Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Μετά τον «Κυνόδοντα» (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα, Φεστιβάλ Καννών / Υποψηφιότητα Ξενόγλωσσου Όσκαρ) και τις «Άλπεις», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μία αλληγορική, ρομαντική ιστορία που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών (2015).

23:00 ►► Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014) – Alpha

Θρίλερ (Αξιολόγηση 6,2/10 – 28.727 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Χοσέιν Αμίνι Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ
Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου της ταινίας  «Drive», Χοσεΐν Αμινί.  Η ταινία είναι ένα καλοφτιαγμένο, κομψό θρίλερ εποχής, την προτείνουμε κυρίως  γιατί είναι γυρισμένη  στην Αθήνα, στην Ακρόπολη, την Κρήτη και την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η ταινία ξεκινάει με τα πλάνα από την Ακρόπολη, όπου εκεί συναντά ο Τσέστερ και η Κολέτ για πρώτη φορά τον Ράινταλ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014)Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει. Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.


23:00 ► Kickboxer: Η Εκδίκηση (2018) – Open

Δράσης (Αξιολόγηση 5,0/10 – 4.654 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λογοθέτης Παίζουν: Άλεν Μουσι, Σάρα Μαλακουλ λέιν, Μαξίμ Σαβάρια
ΥΠΟΘΕΣΗ: Αφού υπερνικάει τον Τονγκ Πο σε μάχη μέχρι θανάτου, ο Κερτ επιστρέφει στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει να ζήσει μια απλή ζωή, αλλά δεν είναι εύκολο να δραπετεύσει από το παρελθόν του. Οι συνεργοί του Τονγκ Πο τον αναζητούν και τον εξαναγκάζουν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, για να μαχηθεί σε ακόμα έναν θανάσιμο αγώνα. Αυτή τη φορά πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμα πιο δεινό αντίπαλο, έναν γιγάντιο μπράβο με το όνομα Μονγκάτ.


23:15 ►►►► Διχασμένος (2016) – Star

Θρίλερ (Αξιολόγηση 7,3/10 – 426.570 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουΐλιαμ Χένκε
Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία
Αρχικά γιατί είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, με καλή σκηνοθεσία, καλές ερμηνείες. ο κυριότερος λόγος για να την δεις, αν είσαι σινεφίλ είναι ο Τζέιμς Μακ Αβόι που είναι συγκλονιστικός. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που αλλάζει προσωπικότητες από τη μια στιγμή στην άλλη. Δείτε το και θα καταλάβετε γιατί γίνεται ξεχωριστή αναφορά στον πρωταγωνιστή 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Κέβιν είναι ένας νεαρός, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια. Αν και ο Κέβιν έχει εξωτερικεύσει τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, δρ. Φλέτσερ, υπάρχει ακόμα μία, η 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, το «τέρας», που είναι έτοιμη να ξεπροβάλλει και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες…


00:00 ►►► Τετάρτη 04:45 (2014) – Βουλή

Δράμα (Αξιολόγηση 6,8/10 – 1.151 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου Παίζουν: Στέλιος Μάινας(Στέλιος ημητρακόπουλος) , Δημήτρης Τζουμάκης (Βάσος) , Αδάμ Μπουσδούκος (οδηγός)
Γιατί να δω ή να μην δω την ταινία
Μια ταινία που βλέπετε με μεγάλο ενδιαφέρον. Διαθέτει στυλ και ατμόσφαιρα, μπορεί και να σας θυμίσει τις νουάρ ταινίες που βλέπουμε συνήθως από σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να τις μιμηθεί. Είναι μια Ελληνική ταινία που αξίζει να δείτε. Εννιά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, αντρικής ερμηνείας για τον Στέλιο Μάινα, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, σκηνογραφίας, ήχου και ειδικών εφέ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Αθήνα 2010.Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος του. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.


01:45 ►► Κρίσιμη Απόφαση (1996) – Star

Περιπέτεια (Αξιολόγηση 6,4/10 – 50.154 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Μπερντ Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Στίβεν Σιγκάλ, Χάλι Μπέρι, Τζον Λεγκουϊζάμο, Τζέι Τι Γουόλς, Ντέιβιντ Σάτσετ

ΥΠΟΘΕΣΗ: Τρομοκράτες καταλαμβάνουν ένα Μπόινγκ 747, με προορισμό την Ουάσιγκτον, απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού τους. Όμως, ο πράκτορας Ντέιβιντ Γκραντ, που έχει βάσιμες υποψίες πως η κατάληψη του Μπόινγκ έχει διαφορετικά αίτια, πείθει τους ανωτέρους του ώστε το αεροπλάνο να μην εισχωρήσει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Μια αποστολή κρούσης οργανώνεται και ο Γκραντ, μαζί με μια ομάδα κομάντος, επιβιβάζεται μυστικά στο 747. Σκοπός του είναι να απενεργοποιήσει μια βόμβα, που φέρει το αεροσκάφος και να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες…


02:30 ► Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια (1984) – Alpha

Κωμωδία (Αξιολόγηση 5,7/10 – 227 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρτοματζίδης  Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.


03:30 ►►► Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (2018) – Open

Animation (Αξιολόγηση 6,7/10 – 8.146 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί
ΥΠΟΘΕΣΗ: Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

 

*Βαθμολογία ταινιών με βάση τις ψήφους  IMDb

►►►►►► από 8,1 και πάνω αριστούργημα
►►►►► από 7.5 έως 8 εξαιρετική
►►►► από 7 έως 7,4 πολύ καλή
►►► από 6.5 έως 6.9 καλή +
►► από 6 έως 6,4 καλή
► από 5 έως 5,9 μέτρια
(-) κάτω απο 4,9 μάλλον χάσιμο χρόνου
(nr) χωρίς βαθμολογία / για ταινίες με λιγότερες απο 100 ψήφους
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε