Ρωσία: Βρέθηκε αγέλη αδέσποτων μπλε σκύλων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Μία αγέλη αδέσποτων σκύλων στη Ρωσία έχουν αποκτήσει μπλε τρίχωμα και όπως πιστεύεται αυτό όφείλεται από τη ρύπανση που υπάρχει γύρω από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Ο παράξενος χρωματισμός των ζώων κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από χημικά απόβλητα κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Dzerzhinsk, το οποίο παρασκεύαζε υδροκυανικό οξύ και πλεξιγκλάς. Το εργοστάσιο έκλεισε πριν έξι χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η απάντηση των υπευθύνων του εργοστασίου

Ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου, Andrey Mislivets, αρνήθηκε την αυθεντικότητα των εικόνων, ισχυριζόμενος ότι ήταν φάρσα.

Μάλιστα δήλωσε ότι τα αδέσποτα ζώα θα μπορούσαν να έχουν βρει θειικό χαλκό, ένα είδος χημικών που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, καθώς οι σκύλοι τριγυρίζουν στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής.

«Ενδεχομένως βρήκαν απομεινάρια ορισμένων παλαιών χημικών και κυλίστηκαν σε αυτα, και πιθανώς σε θειικό χαλκό», είπε ο Επίτροπος.
«Πριν από αρκετά χρόνια κάτι παρόμοιο συνέβη όταν κάποια άλλα αδέσποτα σκυλιά απέκτησαν αφύσικα χρώματα στο τρίχωμά τους ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι κανείς δεν ελέγχει τα σκυλιά και δεν ήταν δυνατόν για την εταιρεία να διασφαλίσει τη σύλληψη και τη στείρωση των ζώων.

Σάλος μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών

Οι τοπικές αρχές κατευθύνονται στην περιοχή για να πάρουν τα ζώα για έλεγχο, μετά το σάλο που ξέσπασε από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, οι οποίες τραβήχτηκαν από ντόπιους κατοίκους κοντά στο εργοστάσιο Dzerzhinskoye Orgsteklo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές στην πόλη Dzerzhinsk ζήτησαν άδεια να πάνε στην ιδιωτική περιοχή του εργοστασίου την Πέμπτη (11/02), ώστε να πιάσουν και να ελέγξουν τα μολυσμένα σκυλιά.

“Διεξάγονται συνομιλίες με τους αρχηγούς της επιχείρησης σχετικά με τη δυνατότητα σύλληψης των σκύλων”, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Πρέπει να ελεγχθούν, να αξιολογηθεί η υγεία τους και να βρεθεί ο λόγος για το μπλε χρώμα τους».

(φωτογραφία Alexey Ganin)

Πηγή:dailymail.com

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε