Εύρυτος: Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης πίσω από τα γκράφιτι των ηρώων του 1821 (βίντεο)

Με την πρόσφατη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι γκρίζοι τοίχοι των πολυκατοικιών της πρωτεύουσας γέμισαν από γκράφιτι, τα οποία διαφοροποιούνται κατά πολύ από τη συνηθισμένη θεματολογία των καλλιτεχνών του γκράφιτι.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, οι ήρωες του 1821 επανήλθαν στο φως της ημέρας για να μας υπενθυμίζουν την μεγάλη αξία της ελευθερίας αλλά και την ένδοξης ιστορίας αυτής της χώρας. Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Κανάρης και άλλοι ήρωες ενέπνευσαν έναν μυστηριώδη καλλιτέχνη, ο οποίος υπογράφει τα έργα του με το ψευδώνυμο “Εύρυτος”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Timeline, ο Εύρυτος είναι ένας 18χρονος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης των γκράφιτι. Τα έργα τέχνης του Εύρυτου, δε θα τα βρείτε σε κάποιο κεντρικό σημείο της Αθήνας αλλά σε σημεία της πόλης που “δε τα πιάνει το μάτι”.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, θα επιθυμούσε τα γκράφιτι που κάνει να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης των Αθηνών, ώστε να τα βλέπουν όλοι οι Έλληνες.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε