Μόσιαλος: Μία εικόνα για τον παιδικό καρκίνο που ραγίζει καρδιές

Με μία συγκινητική εικόνα, που πραγματικά ραγίζει καρδιές, ο Ηλίας Μόσιαλος υπενθυμίζει ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες των καρκινοπαθών, από τις οποίες δυστυχώς δεν εξαιρούνται τα παιδιά.

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου στο Facebook

“Αυτός είναι ο Μπέκετ και η μεγάλη του αδερφή λέγεται Ώμπρεη.
Ο Μπέκετ πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, και η μαμά τους -αναρτώντας την ασπρόμαυρη φωτογραφία- είχε γράψει κάποια στιγμή στο λογαριασμό της στο facebook «αυτός είναι ο παιδικός καρκίνος».
Η ασθένεια για τον Μπέκετ σημαίνει «κάνεις εμετό εκεί που παίζεις, ξυπνάς για να κάνεις εμετό…» ενώ για την αδερφή του πως «είσαι εκεί και πας μαζί με τον αδερφό σου στην τουαλέτα και του τρίβεις τη πλάτη όσο κάνει εμετό», μας εξηγεί η μητέρα.
Και συνεχίζει «Τα παιδιά χρειάζονται στήριξη, μας χρειάζονται μαζί τους… Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουν πως τα φροντίζουμε ό,τι κι αν προκύψει».

Ένα χρόνο τώρα – με αφορμή την πανδημία- μιλάμε για ευπαθείς ομάδες. Ασυναίσθητα ίσως, πολλοί σκέφτονται ως ευπαθείς κυρίως τους ενήλικες, τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.
Και αυτά τα παιδιά;
Αυτών των παιδιών τη ζωή, την εκπαίδευση, τις ανάγκες να παίξουν έξω με τους φίλους τους και τα αδέρφια τους, πόσο καταφέραμε να τις προασπίσουμε;
Αυτά τα παιδιά τα έχουν ακούσει αυτοί που «δεν έχουν ακούσει για κανέναν γνωστό τους που να κόλλησε τον ιό και να πέθανε»;
Ας είναι. Όσοι μπορούμε ας δίνουμε αίμα, αιμοπετάλια και μυελό. Ας κάνουμε ότι μπορούμε”.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε