Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Θοδωρής Μαργέλλος

Στα 68 του χρόνια ο Ντόρης όπως τον φώναζαν οι φίλοι του απεβίωσε αιφνίδια αφήνοντας πίσω του μια διαδρομή που τα είχε όλα – Η φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, το σκάνδαλο του καλαμποκοκιού, η λευκή έπαυλη του Κολωνακίου και οι buisiness με τον Joel Robuchon.

Ποιος ήταν ο Θοδωρής Μαργέλλος

Ενδεικτικό της μυστικοπάθειας που τον διέκρινε είναι ότι όσο και να ψάξει κάποιος δεν θα βρει βιογραφικό του Θοδωρή Μαργέλλου, που μεγαλούργησε στον χώρο του επιχειρείν με αγροτικές επιχειρήσεις και όχι μόνο εντός και εκτός Ελλάδας.

Κολλητός των Γιώργου και Αντρίκου Παπανδρέου από το Κολλέγιο Αθηνών-με τον πρώτο ήταν συμμαθητές και απόφοιτοι της τάξης του ’71-το όνομα στου συζητήθηκε ευρέως στην περίφημη υπόθεση του καλαμποκιού από την Γιουγκοσλαβία που βαφτιζόταν ελληνικό.

Χρόνια μετά ενεπλάκη στην ιστορία με τα περίφημα CDS και τους Παπανδρέου, μια υπόθεση για την οποία κέρδισε την αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου. Ο τελευταίος τον ενέπλεξε μαζί με τον Αντρίκο Παπανδρέου και μετά από αγωγή υποχρεώθηκε να καταβάλλει 100.000 ευρώ αποζημίωση στον Ντόρη Μαργέλλο, έναν κοσμοπολίτης και λάτρη της καλής ζωής.

«48 The restaurant»

Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και υλοποίησε με δικά του κεφάλαια ένα από τα πιο πρωτοπόρα εστιατόρια της Αθήνας, το αλήστου μνήμης «48 The restaurant».

Με μια διακόσμηση και μια αισθητική που παρέπεμπε σε βραβευμένα εστιατόρια-το διαφανές φωτισμένο πάτωμα σου έδινε την αίσθηση ότι αιωρείσαι-το εστιατόριο ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου του 2003 και γίνεται αμέσως το απόλυτο must.

Εκεί και μέχρι το 2008 παρέλασε κυριολεκτκά όλη η κοσμική Αθήνα, ισχυροί επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικοί για να δοκιμάσουν την ντομάτα σούσι του Χριστόφορου Πέσκια, μια αποδόμηση των κλασσικών γεμιστών.

Η βραδιά με τον Joel Robuchon τα έσοδα της οποίας πήγαν υπέρ των σκοπών του Κολλεγίου Αθηνών συζητιόταν για μέρες, όπως και αυτή με τον Ferran Adria που ακολούθησε. Ελάχιστοι ήξεραν τότε ότι ο Μαργέλλος είχε συναιτεριστεί με τον διάσημο γάλλο σεφ ανοίγοντας εστιατόρια σε διάφορες πόλεις, ακόμη και στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η λευκή έπαυλης

Το σπίτι του Μαργέλλου στο Κολωνάκι-η περίφημη «λευκή» έπαυλη και ένα από τα ωραιότερα της Αθήνας-πουλήθηκε στον εφοπλιστή κ. Γιάννη Αγγελικούση πριν από τρία περίπου χρόνια.

Ο τελευταίος φέρεται να κατέβαλλε τίμημα που ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ για την εντυπωσιακή κατοικία του επιχειρηματία ο οποίος κατοικούσε σχεδόν μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κινούμενος μεταξύ Γενεύης, Μονακό και Λονδίνου, ενώ πολύ συχνά διέμενε για κάποιο διάστημα στο Παρίσι.

Πηγή:newmoney.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε