Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη με πέτρες, χημικά και μολότοφ (Φωτογραφίες)

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Νέα Σμύρνη, με πέτρες, χημικά και μολότοφ κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες». Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες από την πλευρά των διαδηλωτών με την αστυνομία να απαντά με χημικά και την «Αύρα» που ρίχνει νερό για να διαλύσει τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαδηλωτές ανέρχονται σε 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ είναι σοβαρά τραυματισμένος από τα επεισόδια που έγιναν στην Νέα Σμύρνη. Πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση. Η  ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε