Αυτοί είναι οι 2 νεκροί του επεισοδίου στο Καπιτώλιο

Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο θανατηφόρο περιστατικό κοντά στο Καπιτώλιο την Παρασκευή (02/04) ήταν ο Ουίλιαμ Έβανς, που υπηρετούσε στο σώμα της αστυνομίας επί 18 χρόνια, ανακοίνωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Γιογκανάντα Πίτμαντ.

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έριξε το όχημά του πάνω σε αστυνομικούς της φρουράς του Καπιτωλίου, σκοτώνοντας τον Έβανς και τραυματίζοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του δράστη, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Για επίθεση οπαδού του Ισλάμ κάνουν λόγο αναρτήσεις στα social media

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media-των οποίων οι πληροφορίες  δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές ακόμα- ο δράστης της επίθεσης στο Καπιτώλιο, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας δεχθεί πυρά αστυνομικών ονομάζεται Nόα Γκριν και ήταν κάτοικος της Ιντιάνα.

Ό 25χρονος δράστης ήταν οπαδός του Ισλάμ και όπως αναφερόταν στoν προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ήταν επίσης ένθερμος οπαδός του Louis Farrakhan και μέλος της ομάδος “Nation of Islam”.

Σε αναρτήσεις στο Twitter λέγεται ότι η σελίδα του 25χρονου Νόα Γκριν στο Facebook έχει ήδη διαγραφεί.

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε