Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν οι φοιτητές από το ΑΠΘ

Αποχώρησαν την Παρασκευή 16/4 το βράδυ οι φοιτητές από την πρυτανεία του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι φοιτητές θεωρούν ότι ολοκλήρωσαν το στόχο που είχαν θέσει ενώ επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

“Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει.

Απότομα με ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΆΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΑΝΟΊΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμα τους.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε