«Τα καράβια του Νησιώτη» του Κωνσταντίνου Νησιώτη

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου, η Έκθεση επιτοίχιων κατασκευών «Τα καράβια του Νησιώτη» του Κωνσταντίνου Νησιώτη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζει την έκθεση του Θεσσαλονικιού Κωνσταντίνου Νησιώτη, ο οποίος αν και αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, ασχολείται με την κατασκευή επιτοίχιων καραβιών από ξύλα, σχοινιά, μέταλλα και άλλα υλικά που ξεβράζει η θάλασσα.

Μετά την επεξεργασία των υλικών (καθάρισμα, στέγνωμα, βάψιμο κ.α.), δημιουργεί ανάλογα με την έμπνευσή του αλιευτικά, εμπορικά, ιστιοφόρα, ψαρόβαρκες ή πειρατικά. Αν και, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν είναι πιστά αντίγραφα, με το σχήμα που τους δίνει και τις διάφορες λεπτομέρειες, που προσθέτει, καταλαβαίνει κάποιος το είδος του καραβιού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κωνσταντίνος Νησιώτης είναι αυτοδίδακτος στην τέχνη κατασκευής καραβιών με μόνο βοηθό τη φαντασία, την έμπνευση και το μεράκι του.

Έχει πραγματοποιήσει συνολικά τρεις ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ συμμετείχε και στο εικαστικό χάπενινγκ «Εαρινό Ξύπνημα» το 2009 στην Πλατεία Αριστοτέλους για την κάλυψη των προγραμμάτων θεραπείας και αποκατάστασης των μαθητών του 5ου σχολείου και νηπιαγωγείου ειδικής αγωγής Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2009

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Σάββατο 18:00 – 21:00

Κυριακή 10:00 – 14:00

Δευτέρα κλειστά

Τηλ. 2310 264668 & 274167

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε