Θεσσαλονίκη: Ιστορίες Πανδημίας και Επιχειρηματικότητας (1)

Απο 18 χρόνια υπάλληλος λογιστηρίου σε μεγάλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη…ιδιοκτήτρια ηλεκτρονικού καταστήματος e shop με χειροποίητους (και όχι μόνο) θησαυρούς!

Τη στροφή στην επαγγελματική της ζωή εν μέσω πανδημίας και lockdown περιγράφει στο cityportal η Κ. Όλγα Πασχαλίδου, πρώην υπάλληλος λογιστηρίου για σχεδόν 20 χρόνια…. Από τιμολόγια, επιταγές, φπα και προθεσμίες….στο Μικρό μας Τσίρκο!

Πως ξεκίνησαν όλα;

Όποιος μου έλεγε πριν 1-2 χρόνια πως θα ζούσαμε ΚΑΙ μια πανδημία θα τον κοιτούσα με συμπόνια και θα τον περνούσα για τρελό!!
Δύο μήνες πριν έρθει ο covid στη ζωή μας,  αποφάσισα να σταματήσω από τη δουλειά γραφείου που είχα σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα, στη οποία ήμουν 18 ολόκληρα χρόνια και ήταν τώρα η σειρά μου να με περάσουν για τρελή!

Αν και ήμουν πολύ ευχαριστημένη αποφάσισα να αποχωρήσω και να αφήσω τη σιγουριά του γραφείου για να κάνω κάτι δικό μου που εγώ ήθελα και ονειρευόμουν από παιδί…!!

Οι σκέψεις και οι αμφιβολίες αν σωστά έπραξα πολλές στο μυαλό μου…
Αρχίζει ο δεύτερος εγκλεισμός και η κατάσταση γίνεται σαφώς χειρότερη… Εκεί λοιπόν το αποφασίζω και κλειδώνει το project μέσα μου! Θα κάνω το δικό μου «μαγαζάκι» θα βάλω όσα έχω μέσα μου χρόνια,  τώρα στη δική μου δουλειά! 

Αμεριστοι συμπαραστάτες σε αυτήν μου την προσπάθεια…τα τρία μου παιδιά! Έτσι ξεκινάει το Μικρό μου Τσίρκο!

Ήταν όνειρο ζωής;

Ξέρω πως το θέλω εφόσον το έχω φανταστεί ήδη από παιδί!

Το έχω αναζητήσει ως μητέρα, ως θεία και ως νονά! Ξεκινάω εν μέσω πανδημίας και με αυστηρό lockdown! Κλειστά όλα τα μαγαζιά ΚΑΙ τα σχολεία!! Με τους τρεις γιους μου σπίτι και με το τρίχρονό μου συνεχώς γύρω μου!!

Απο την ιδέα στην πράξη….τα βήματα

Αρχίζω να μιλάω με υπέροχους ανθρώπους που έχουν μαγικά χέρια!! Και όλο αυτό μου αλλάζει τη διάθεση..

Φτιάχνουν ξύλινα παιχνίδια, ράβουν σεντόνια, πλέκουν χειροποίητα κοσμήματα ή δημιουργούν με μοναδικά υφάσματα υπέροχες κούκλες! Επικοινωνώ μέσω μέιλ με ανθρώπους εταιριών και ενώ είναι τόσο μακριά είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν, να αφουγκραστούν την αγωνία του ξεκινήματός σου και να είναι κοντά σου! Και κάπως έτσι αποφασίζω να το κάνω!

No description available.

Οι θυσίες

Χάνομαι από φίλους για μήνες! Έχω αγωνία και άγχος, κοιμάμαι ελάχιστα! Ξυπνάω και πάλι από την αρχή, αλλά θα το κάνω!!Άλλωστε αυτοί που με αγαπάνε είναι πάντα εκεί .. Και κάποια στιγμή μετά από «ατελείωτες» ώρες συνομιλιών με τον προγραμματιστή που μου έστησε το site.. Είμαστε έτοιμοι!

Το Μικρό Τσίρκο ανοίγει τις πόρτες του με «πραμάτια» μαγεμένη να υποδεχτεί όλους σας! Με χειροποίητους θησαυρούς, με παιχνίδια όμορφα!!
Με πολλά που θα έρθουν και πολλά που θέλω να κάνω!

 

No photo description available.

No description available.

 

  • Αν έχετε και εσείς μια πρωτότυπη ιστορία που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας …επικοινωνήστε στο info@cityportal.gr

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε