Σεμινάριο για την τεχνική Αlexander στο χώρο του Κρουστόφωνου

Η Ελληνική Ένωση για τη μουσική εκπαίδευση διοργανώνει σεμινάριο για την τεχνική alexander με εισηγήτρια την Penny O’ Konor την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 11.00- 14.00 στο χώρο του Κρουστόφωνου (Α. Παπαδιαμάντη 6, περιοχή Μαρτίου)
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310 858658 και 6939560404

Εκπαίδευση (ISME) στην Ελλάδα
Οικονομική συμμετοχή:
μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. 20 ευρώ, φοιτητές μέλη 15 ευρώ
μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. 30 ευρώ, φοιτητές μη μέλη 25 ευρώ
Χώρος: Θεσσαλονίκη, Εργαστήρι Κρουστών «Κρουστόφωνο»
Αλ. Παπαδιαμάντη 6 (1η άνωθεν παράλληλος της Β. Όλγας, Περιοχή Μαρτίου)
Χρειάζονται: Άνετα ρούχα και χοντρές κάλτσες και εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα μουσικό όργανο που παίζετε:
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική με βοήθεια στην ελληνική μετάφραση.

Τί είναι η Τεχνική Αλεξάντερ;
Η Τεχνική Αλεξάντερ είναι μια απλή και πρακτική μέθοδος κίνησης, που μας βοηθά να απελευθερωθούμε από περιττές εντάσεις και να ανακτήσουμε τη φυσική ισορροπία μας μέσα στο χώρο. 

Πριν από ακριβώς εκατό χρόνια ο αυστραλός ηθοποιός Frederick Matthias Alexander (1869-1955) θέλησε να ανακαλύψει τα αίτια που έχασε τη φωνή του.
 
Στη διάρκεια της πολύχρονης εμπειρικής του έρευνας ανέπτυξε μια μέθοδο, που αποκαθιστά τη φυσική σχέση του κεφαλιού και του κορμιού με το υπόλοιπο σώμα και μας δίνει το κλειδί για να απελευθερώσουμε την κίνηση και την αναπνοή μας.

Τί μας μαθαίνει ;
Η Τεχνική Αλεξάντερ μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τις συνήθεις που μας προκαλούν περιττή ένταση και μας δείχνει τον τρόπο να απαλλαχτούμε από αυτές. Όταν η σχέση ανάμεσα στο κεφάλι και τον κορμό βρίσκεται σε ισορροπία, τότε ο νους και το σώμα μας συντονίζονται καλύτερα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας.   

Τί αποτελέσματα έχει;
Ο τρόπος κίνησης μας αρχίζει να μας αναζωογονεί και να μας δυναμώνει, αντί να μας εξαντλεί και τα ευεργετικά αποτελ’εσματα είναι πολλά: καλύτερη αναπνοή, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος,
πρόληψη και αντιμετώπιση πόνων και παθήσεων (όπως οι ημικρανίες, η τενοντίτιδα, ο πόνος στον αυχένα και τη μέση, η αυπνία, κτλ.), μεγαλύτερη ευλυγισία, αυξημένη δυαντότητα συγκέντρωσης και αποδοτικότητα, ζωντάνια και ευεξία, για να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από αυτά.
H Τεχνική Αλεξάντερ αποτελεί σημαντικό στήριγμα κατά την περίοδο αποκατάστασης μετά από ατυχήματα και ασθένειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού.  

Σε ποιούς απευθύνεται;
Η Τεχνική Αλεξάντερ απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και ν αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα: επαγγελματίες καλλιτέχνες, όπως μουσικούς, ηθποιούς, χορευτές που θέλουν να καλλιεργήσουν το δημιουργικό έλεγχο της κίνησής τους, αλλά και να προλάβουν πιθανές παθήσεις και τραυματισμούς που συνδέονται με την ιδιαίτερη φύση του επαγγέλματός τους.
Όσους αντιμετωπίζουν πόνους και παθήσεις που συνδέονται με τη λανθασμένη στάση του σώματος και τη συσσωρευμένη ένταση. Όσους ασκούν επαγγέλματα με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης (πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, πολλές ώρες ορθοστασίας, κτλ).

Μπορεί επίσης να αποτελέσει πολύ καλή βάση για την εκμάθηση και την βαθύτερη κατανόηση άλλων μεθόδων  κίνησης (π.χ. γιόγκα, πιλάτες, μορφές σύγχρονου χορού, όπως contact improvisation).

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε