Roland Garros: Τον πρώτο τίτλο της σε γκραν σλαμ κατέκτησε η Κρεϊτσίκοβα

Η 25χρονη Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο του Roland Garros επικρατώντας στον τελικό της 29χρονης Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα μετά από δύο ώρες αγώνα, με 6-1, 2-6, 6-4.

Η Κρεϊτσίκοβα που είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό, πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σε γκραν σλαμ, στον 5ο τελικό της καριέρας της. Με την επιτυχία της αυτή ανέβηκε από την 33η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην 15η.

 

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος καριέρας στο μονό για την Κρεϊτσίκοβα, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν δυο εβδομάδες στο Στρασβούργο. Αύριο, Κυριακή (13/6), θα διεκδικήσει να κάνει το… double στο Παρίσι, μιας και θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η Παβλιουτσένκοβα, Νο 32 στον κόσμο, αν και ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της γκραν σλαμ.

Με την ολοκλήρωση του τελικού και λίγο πριν την απονομή, εμφανίστηκε η γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara Pravi που ερμήνευσε το κομμάτι «Voila» με το οποίο συμμετείχε η Γαλλία στη φετινή Eurovision.

Tην απονομή έκανε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η σπουδαία Τσέχα παλαίμαχος αθλήτρια της αντισφαίρισης! Η Ναβρατίλοβα ήταν Νο. 1 συνολικά 332 εβδομάδες στο μονό και για 237 εβδομάδες στο διπλό, το οποίο αποτελεί ρεκόρ, και είναι η μόνη αθλήτρια η οποία βρισκόταν στη θέση Νο. 1 για περισσότερες από 200 εβδομάδες στο διπλό και στο μόνο. Κέρδισε 18 τίτλους Γκραντ Σλαμ, 31 κύριους τίτλους στο διπλό γυναικών (ρεκόρ) και 10 κύριους τίτλους στο μικτό διπλό. Έφτασε στον τελικό του Γουίμπλεντον 12 φορές, συμπεριλαμβανομένων εννέα συνεχόμενων φορών από το 1982 μέχρι το 1990, ενώ το έχει κερδίσει εννέα φορές (ρεκόρ), οι έξι συνεχόμενες.

Ήταν μεγάλη η τιμή για την φετινή, επίσης Τσέχα νικήτρια να παίρνει το κύπελλο από τα χέρια της, από το ίνδαλμά της.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε