Ινδία: 21ημερών βρέφος βρέθηκε να πλέει μέσα σε καλάθι στον Γάγγη (BINTEO)

Σε ήρωα αναδείχτηκε ένας βαρκάρης στο βόρειο κράτος της Ούταρ Πραντές της Ινδίας, αφού διέσωσε ένα μωρό-κοριτσάκι που βρέθηκε να επιπλέει σε ένα ξύλινο κουτί στον ποταμό Γάγγη.

Ο Gullu Chaudhary είπε ότι άκουσε τις κραυγές του 21 ημερών βρέφους, το οποίο βρήκε να πλέει μέσα σε κουτί τηληγμένο σε ένα κόκκινο πανί, διακοσμημένο με εικόνες ινδουιστών θεών.

Σύμφωνα με το BBC, το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η υγεία του παρακολουθείται. Θα σταλεί αργότερα σε ένα καταφύγιο.

Αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνες για πώς το κοριτσάκι κατέληξε στο ποτάμι.

Δεν έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής πιθανά κίνητρα για την εγκατάλειψη. Ωστόσο, αξίζει να σηειωθεί ότι οι γυναίκες γίνονται συχνά θύματα διακρίσεων στην Ινδία. Κοινωνικά, τα κορίτσια θεωρούνται οικονομικό βάρος, ιδίως μεταξύ των φτωχών κοινοτήτων.

Παρόλο που γίνονται συχνά αμβλώσεις για τα «ανεπιθύμητα» θηλυκά έμβρυα με βοήθεια από παράνομες κλινικές, οι περιπτώσεις κοριτσιών που σκοτώνονται ή εγκαταλείπονται μετά τη γέννηση δεν είναι λίγες.

Η αστυνομία είπε ότι το κουτί περιείχε μια κάρτα που ανέγραφε την ώρα και την ημερομηνία γέννησης του μωρού, ενώ ανέφερε το όνομά της μικρής ως Ganga – το όνομα Χίντι για τον ποταμό Γάγγη.

Η κρατική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα αναλάβει το κόστος της ανατροφής του μωρού. Ο πρωθυπουργός Γιόγκι Αντιτάναθ ανακοίνωσε ότι ο βαρκάρης θα ανταμειφθεί για την πράξη του, επειδή έδειξε ένα «ασύγκριτο παράδειγμα ανθρωπιάς»

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε