Δεσποινίς Διευθυντής (1964)

★★★★
Ελληνική, Κωμωδία, Ρομαντική

96'

Ελλάδα

Ελληνικά

Η Λίλα Βασιλείου (Τζένη Καρέζη) είναι απόφοιτος πολιτικός μηχανικός. Ο πατέρας της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) που της έχει μεγάλη αδυναμία, την συνοδεύει την πρώτη μέρα στη δουλειά, όπου ως αντικαταστάτρια του διευθυντή και καθηγητή της. Εκει θα γνωρίζει τον υπομηχανικό Αλέκο Σαμιωτάκη (Αλέκος Αλεξανδράκης), που έχει αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Αυτός μη γνωρίζοντας πως η Λίλα είναι η αντικαταστάτρια του διευθυντή, αρχίζει να την φλερτάρει. Όταν όμως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, νιώθει ντροπή και αμηχανία! Η νέα διευθύντρια είναι μια σοβαρή κοπέλα με αρχές που όμως πέφτει στη παγίδα του έρωτα. Με τη βοήθεια της ξαδέρφης της, Αθηνάς (Λίλλη Παπαγιάννη), θα προσπαθήσει να γίνει ‘θηλυκό’, αφήνοντας πίσω της την αυστηρότητά και την σοβαρότητά της.

Ντίνος Δημόπουλος

Ασημάκης Γιαλαμάς • Κώστας Πρετεντέρης

Μίμης Πλέσσας

Τζένη Καρέζη • Αλέκος Αλεξανδράκης • Διονύσης Παπαγιανόπουλος • Λίλη Παπαγιάννη • Ελένη Ζαφειρίου • Δημήτρης Νικολαΐδης • Νίτσα Μαρούδα • Γιάννης Βογιατζής

Σχόλια/Κριτική


Είναι μία από τις πιο χαριτωμένες κομεντί του ελληνικού κινηματογράφου, με καταπληκτικές ερμηνείες ΟΛΩΝ των ηθοποιών. Με ατάκες που έχουν αφήσει εποχή ενώ παράλληλα υπαρχουν μερικές σκηνές της ταινίας – από τις καλύτερες του ελληνικού κινηματογράφου – που έχουν χαρακτηριστεί κλασικές. Βαθμολογία cityportal 9/10

«Γυρίσατεεεεεεεε;» και «Αθηναααααααά…», έγιναν  κορυφαίες ατάκες της ταινίας  από την Τζένη Καρέζη, ως Λίλα Βασιλείου, στο ρόλο της δυναμικής, μορφωμένης γυναίκας που προσπαθεί να γίνει «θηλυκό» με τη βοήθεια της ξαδέρφης της, Αθηνάς (Λίλλη Παπαγιάννη)

«Τον ναύαρχο Γκελεμπουρδέζο που είχε τρακάρει στον ισθμό...τι τον έχετε» (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος πατέρας της Λίλας) «Διαδόσεις του κιτρίνου τύπου...» (Δημήτρης Νικολαίδης ως Ναύαρχος Γκελεμπουρδέζος)

«Αμ θα σε χορέψω εσένα… μέχρι το χορό του Ησαϊα.» (Λίλλη Παπαγιάννη) «Δηλαδή εσύ έβαλες πλώρη για το Ναυαρχείο, ε;» (Τζένη Καρέζη) «Λεφτά, Λίλα μου, δεν ξέρει τι έχει. Μετρητά, μετοχές, ακίνητα, λίρες…» (Λίλλη Παπαγιάννη) «Αυτός δεν ξέρει τι έχει, αλλά εσύ βλέπω φρόντισες και έμαθες» (Τζένη Καρέζη)

«Κοίτα η σουρτούκο με τον ναυαρχούκο...» (Λίλλη Παπαγιάννη)

«Τα πάρτυ του ναυάρχου, είναι πιο ιστορικά από τις ναυμαχίες του, γιατί ναυμαχίες δεν έχει δώσει ποτέ...» (Αλέκος Αλεξανδράκης)

'Α Προβολή:18 Δεκεμβρίου 1964 Εισιτήρια: 402.143

Trailer