Ο Γιωργος Γεραπετρίτης

Προνόμια εμβολιασμένων: Πώς θα λειτουργούν μπαρ, εστιατόρια - γήπεδα

Τα προνόμια των εμβολιασμένων σε εστίαση, ψυχαγωγία και γήπεδα παρουσιάζουν αυτή την ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχουμε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς χώρους όπως τα γήπεδα και τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης όπου θα υπάρχει διαβάθμιση. Οι χώροι θα είναι είτε μόνο για αμιγώς εμβολιασμένους είτε μικτούς.

Στους πρώτους χώρους θα είναι είτε εμβολιασμένοι είτε όσοι έχουν νοσήσει 6 μήνες, ενώ στους μεικτούς θα αφορά πληθυσμό με rapid ή self test.

Κάθε επιχειρήση θα δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μεικτή,  σε κεντρική πλατφόρμα ενώ θα υπάρξει και ειδική σήμανση στις εισόδους των χώρων.

Για τους αμιγείς χώρους θα αφορά από 75% έως 85% της συνολικής χωρητικότητας.

Για τους μεικτούς χώρους από 25% έως 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Η διαβάθμιση εξαρτάται από τον χώρο πόσο μεγάλος συγχρωτισμός υφίσταται.

Κατά περίπτωση στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχει υποχρέωση να φοράνε μάσκες.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας η αλλαγή για τα γήπεδα θα ισχύσει από 15 Ιουλίου. Οι κλειστοί κινηματογράφοι και τα θέατρα θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου ενώ από 15 Ιουλίου θα μπορούν να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε