Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Εμμανουήλ Καραλής τέταρτος στον τελικό του επί κοντώ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Τι να πει κανείς για τον 22χρονο Εμμανουήλ Καραλή. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο έλληνας πρωταθλητής πέτυχε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, όπου έκανε το προσωπικό του ρεκόρ και κατετάγη στην 4η θέση, μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο.

Ο συγκλονιστικός «Μανόλο» πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ, τα 5.70μ και τα 5.80μ. ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ κι αφήνοντας πίσω του αρκετούς αντιπάλους στον τελικό του επί κοντώ.

Στα 5.87μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, αλλά αυτό δεν του στέρησε μια εξαιρετική θέση στην κατάταξη, ακριβώς πίσω από τα μετάλλια.

Η αφιέρωση στους γονείς του μετά το τελευταίο άλμα

Μετά το τέλος του τρομερού αγώνα του, δίχως να χάσει το χαμόγελό του, ο νεαρός αθλητής έκανε μία αφιέρωση στους γονείς του.

“Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά”, ήταν το μήνυμα του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Ο Τιάγκο Μπρας από τη Βραζιλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο έχοντας περάσει τα 5.87μ. με την πρώτη και μετρώντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.92μ.

Τις προσπάθειές τους διεκδικώντας το χρυσό συνεχίζουν ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις και ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσον.

Ο θρύλος του αγωνίσματος, Ρενό Λαβιλενί, που είχε κατακτήσει το χρυσό στο Λονδίνο και το ασημένιο στο Ρίο, τερμάτισε όγδοος χωρίς να περάσει τα 5.70μ., καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα από την προθέρμανση που επιδεινώθηκε στο πρώτο του άλμα

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε