Ρουμανία: To ανάποδο σπίτι-μουσείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φράση “ήρθαν τα πάνω κάτω” ταιριάζει γάντι στην περίπτωση αυτού του ιδιαίτερου ιδιωτικού “μουσείου”, το οποίο βρίσκεται στο Bumbesti Jiu στη νοτιοδυτική Ρουμανία.

Πρόκειται για ένα σπίτι χτισμένο στην κυριολεξία ανάποδα, όπου και στο εσωτερικό του τα πράγματα αψηφούν το νόμο της βαρύτατητας και βρίσκονται στο ταβάνι!

Ο ιδιοκτήτης Άλεξ Λούταν έφτιαξε το σπίτι σε μόλις τρεις μήνες, έχοντας ως έμπνευση τις ανατροπές που επέφερε στην καθημερινή ζωή η πανδημία. “Αυτή η ιδέα φάνηκε να είναι η καταλληλότερη για αυτήν την περίοδο που όλα αναποδογύρισαν. Είχα τρεις ιδέες στο μυαλό μου και αυτό ήταν το κύριο κριτήριο που με βοήθησε να διαλέξω μεταξύ τους ».

Τώρα σχεδιάζει να προσθέσει και ένα πάρκο δραστηριοτήτων στο προαύλιο χώρο, χωρίς να αποκαλύπτει ακόμα αν και εκεί τα πράγματα θα είναι κάπως “ανάποδα”.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο “μουσείο” έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών και μία επίσκεψη στο σπίτι κοστίζει 15 λέι (3 €) ενώ επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα έξι επισκέπτες κάθε φορά.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε