Αντώνης Σαουλίδης (Υπ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης Συκεών)

Αντώνης Σαουλίδης (Υπ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης Συκεών)

Ο Αντώνης Σαουλίδης γεννήθηκε στις Συκιές το 1978. Εκεί πέρασε τα μαθητικά του χρόνια, ξεκινώντας από το 5ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την αποφοίτηση του από το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών.


Εισάγεται στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αποκτά το πτυχίο του και εγγράφεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Από το 2005 ασκεί μάχιμη δικηγορία.


Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο οποίο είναι από το 2007 Υποψήφιος Διδάκτορας. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στις «Διεθνείς Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές» και στις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας» του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών.


Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Δούναβη, Τοπογράφο Μηχανικό, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και την Βίβιαν.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


Ασχολήθηκε σε νεαρή ηλικία με τον Αθλητισμό, ξεκινώντας το 1986 από την ομάδα χειροσφαίρισης του ΒΑΟ Συκεών.


Είναι Διεθνής Αθλητής με αρκετές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.


Αποκορύφωμα της καριέρας του αποτελεί η κατάκτηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ως Αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ, δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2008 και το 2009.


Έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και εθνικές διοργανώσεις, ως πολυτιμότερος παίκτης, πρώτος σκόρερ αλλά και ως το καλύτερο εξτρέμ στην Ευρώπη το 1997.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:


Είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.


Συμμετέχει ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής στον Όμιλο Νομικού Προβληματισμού Ε.ΔΡΑ.


Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Συκεών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Έμπνευσης και Διαλόγου για την Νέα Γενιά, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου για ΑμεΑ «Φλόγα».


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Από νωρίς δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετεί με συνέπεια μέχρι σήμερα.


Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Συκεών το 2003.


Είναι σήμερα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Οικολογίας και Ανακύκλωσης καθώς και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Συκεών.


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ


«Η διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων στην Ελλάδα-Λύσεις βιώσιμης κατανάλωσης στο Δήμο Συκεών» στο συνέδριο «Η Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων στην Ευρώπη»,Πορτογαλική Προεδρία ΕΕ, Πόρτο, Πορτογαλία, Οκτώβριος 2007.


«Δομές της συμμετοχικής δημοκρατίας» στη διημερίδα «Το νέο κομματικό τοπίο στην Ελλάδα», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2008.


«Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς προς μία βιώσιμη κατανάλωση: η εμπειρία του “ChangeLAB” από την οπτική ενός πολιτικού» στο συνέδριο «Καλύπτοντας το κενό: ανταποκρινόμαστε στις Περιβαλλοντικές Αλλαγές- από τα λόγια στην πράξη», Σλοβενική Προεδρία ΕΕ, Portorož, Σλοβενία, Μάιος 2008.


«H Αναγνώριση του Αγώνα κατά του Ναζισμού μέσα από τη Μνήμη» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Forget us Not-Mη μας Ξεχνάτε», Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Θεσσαλονίκη, Μάιος 2008.


«Διαχωρισμός στην πηγή και οικιακή κομποστοποίηση» στο συνέδριο «Αποκομιδή των αστικών-δημοτικων απορριμμάτων, παραδείγματα άριστων πρακτικών στην Ευρώπη», Υπουργείο Φυσικών Πόρων Μάλτας, Βαλέτα, Μάλτα, Οκτώβριος 2009.


«Ανακύκλωση Οργανικών Απορριμμάτων-Η Εμπειρία Του Δήμου Συκεών» στο συνέδριο«Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Στοχεύοντας σε μία κοινωνία μηδενικών αποβλήτων», ΕΕΔΣΑ, Αθήνα, Οκτώβριος 2009.


Το Σύμφωνο των Δημάρχων για την Βιώσιμη Ενέργεια , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου«EASY-Ενεργειακές Δράσεις και Συστήματα στις Κοινωνίες της Μεσογείου», Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2009.



www.asaoulidis.gr
asaoulidis.blogspot.com
www.facebook.com/saoulidis
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε