«Τα τραγούδια που μας ενώνουν» - Ένα διεθνές μουσικό υπερθέαμα με δωρεάν είσοδο

Ένα μουσικό υπερθέαμα πρόκειται να παρουσιάσει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα η χορωδία “Turetsky Choir & Soprano”, που συνεχίζει στη χώρα μας τον μουσικό μαραθώνιο, με τίτλο “Τα τραγούδια που μας ενώνουν”, της επεκτείνοντας την τεράστια τουρνέ.

Η περιοδεία για το 2021, ξεκίνησε τον Μάιο, στην επέτειο για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και η επετειακή περιοδεία του μαραθωνίου συνεχίζεται. Το έργο έχει ένα ειρηνευτικό μήνυμα και έχει ήδη ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια, ενώνοντας περισσότερες από 20 χώρες και πέντε γενιές.

Φέτος το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ασιατικές χώρες. «Τα Τραγούδια που μας Ενώνουν» ακούστηκαν στις κεντρικές πλατείες της Ευρώπης. Ο μουσικός μαραθώνιος φιλοξενήθηκε από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Κροατία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες.Το υπερθέαμα “Τα τραγούδια που μας ενώνουν”  μπορεί να θεωρηθεί ως πραγματικός διεθνής πρεσβευτής. Η μουσική για την ειρήνη και την υγεία ενώνει χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του ρεπερτορίου περιλαμβάνει θρυλικά τραγούδια για τον ηρωισμό και την αγάπη – «Κατιούσα», «Σμουγκλιάνκα», «Μπουχενβάλσκι Ναμπάτ», οι συγκινητικές συνθέσεις «Ογκονιόκ», «Νταβαϊ ζακούριμ». Ακόμα, συμπεριλαμβάνονται κομμάτια του συγγραφέα  όπως «Λενινγκράντσκι χλεμπ», «Τι ξέρεις για τον πόλεμο», και άλλα αγαπημένα τραγούδια. Πρόκειται για την καλύτερη κληρονομιά του ρωσικού πολιτισμού και μουσικά κομπλιμέντα για τις χώρες υποδοχής – τραγούδια στη βουλγαρική, γαλλική, ισπανική και άλλες γλώσσες.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν!

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα και σε συμμόρφωση με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τηρείται η  απόσταση μεταξύ του κοινού,και όλοι οι υγειονομικοί κανόνες της κάθε χώρας.

Η Ευρώπη ανυπομονούσε πολύ για αυτόν τον μαραθώνιο, όπως αποδεικνύεται από την υποστήριξη της περιοδείας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις άδειες που εκδίδονται για τη διεξαγωγή της. Μέσα από τη μουσική, οι καλλιτέχνες χτίζουν γέφυρες φιλίας μεταξύ κρατών, φορτίζουν τους ανθρώπους με θετικά συναισθήματα και προτρέπουν για τη διατήρηση της ειρήνης.

Οι σταθμοί της περιοδείας8 Μαΐου Σερβία, Βελιγράδι, Πλ. Δημοκρατίας- 24 Ιουνίου Βουλγαρία, Πλόβντιβ, στο Μνημείο της Alyosha – 25 Ιουνίου Βουλγαρία, Σόφια, στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού – 26 Ιουνίου Ρουμανία, Κλουζ-Ναπόκα, Πλατεία Ενότητας – 27 Ιουνίου Ουγγαρία, Βουδαπέστη, Πλ. Αγίας Τριάδας – 29 Ιουνίου Κροατία, Πούλα, Φόρουμ
30 Ιουνίου Σλοβενία, Λιουμπλιάνα, Νέα Πλατεία – 1 Ιουλίου Σλοβακία, Μπρατισλάβα, Κάστρο Μπρατισλάβα -1 Ιουλίου Αυστρία, Βιέννη, Schwarzenbergplatz – 25 Ιουλίου Ισπανία, Μαδρίτη, Βασιλικό Παλάτι.

Στην περιοδεία από το 2018 έως το 2021 το υπερθέαμα «Τα τραγούδια που μας ενώνουν» παρουσιάστηκε σε κεντρικές πλατείες σε 22 χώρες (Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Ισπανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Σλοβενία, Κίνα, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Σερβία).

Info

Θέατρο Κήπου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου Ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.
Εξωτερικός χώρος του Ζαππείου, Αθήνα
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, Ώρα έναρξης: 18:00 μ.μ.
Δωρεάν Είσοδος με κάρτα εισόδου
Κρατήσεις θέσεων στο 211-7701700
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε