Παρέμβαση με τη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΘ) είναι μίας βραχείας διάρκειας (12-16 συνεδρίες) που αποτελείται από σύνθεση γνωσιακών και συμπεριφοριστικών προσεγγίσεων.
Στόχος της παρέμβασης είναι η αναγνώριση της δυσλειτουργικής σκέψης και συμπεριφοράς προκειμένου από τη μία η γνωστική λειτουργία να μεταβληθεί και να ελεγχθεί ενώ οι επιθυμητές αλλαγές στη συμπεριφορά μπορούν να επηρεαστούν από γνωστικές αλλαγές.
Η ΓΣΘ είναι μια αποτελεσματική κλινική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, της Διαταραχής Πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία και της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής.
Επίσης με τη ΓΣΘ αντιμετωπίζονται διαταραχές πρόσληψης τροφής όπως ψυχογενής βουλιμία και ανορεξία, παχυσαρκία και συναισθηματική υπερφαγία. Τόσο η κλινική διαγνωστική συνέντευξη όσο και οι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις προσφέρονται και σε ειδικές προσιτές τιμές τόσο σε εφήβους όσο και ενήλικες διατηρώντας την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Info
Επικοινωνήστε στο 2310-286919 (Δευτέρα- Παρασκευή, 11π.μ.-8μ.μ). Τσιμισκή 100, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δρ Τέσσα Χριστοδούλου, PhD, CPsych, MBPsS Κλινική Ψυχολόγος- Νευροψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια
Διδάκτωρ Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, King’s College, University of London.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε