Έκθεση: Στ. Ζαχαρούδης, Αναζητήσεις 20 χρόνων στο REMEZZO

Έκθεση: Στ. Ζαχαρούδης, Αναζητήσεις 20 χρόνων στο REMEZZO

Έκθεση ζωγραφικής υπό τον τίτλο Αναζητήσεις 20 χρόνων του ζωγράφου Στέλιου Ζαχαρούδη διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς.
Ο καλλιτέχνης με έντονη απόδοση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών χαρτογραφεί κατ΄ επιλογή πρόσωπα φανταστικά ή πραγματικά, παραμερίζοντας το ρεαλιστικό στοιχείο και προτάσσοντας την υποβλητική αφαίρεση, την ανάγνωση του θεατή και την ψυχική εμπειρία.
Ο Στέλιος Ζαχαρούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σχέδιο, γραφιστικές τέχνες και διακόσμηση εσωτερικών – εξωτερικών χώρων. Την περίοδο 1978-1983 πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής με καθηγήτρια τη ζωγράφο EVA BATSLACOVA στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας. Παράλληλα στο Τμήμα Σκηνογραφίας της ίδιας σχολής παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας και ενδυματολογίας θεάτρου. Κατά την παραμονή του στο Μόναχο και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη κοντά στο ζωγράφο A. CACOSIAN, γνώρισε και μελέτησε τις νέες τάσεις της ζωγραφικής οι οποίες επηρέασαν και τη δική του πορεία. ΄Εργα του έχουν παρουσιαστεί σε 14 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Info
Η έκθεση φιλοξενείται στον πολυχώρο τέχνης REMEZZO (Ν. Πλαστήρα 2, Ν. Κρήνη) και θα διαρκέσει από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη έως Παρασκευή 18.00 – 22.00, Σάββατο 12.30 – 14.00 & 19.00 – 22.00 και Κυριακή 12.00 – 17.00.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε