Sane your hood Θερμαϊκού-Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη- Save your hood: Δράση Καθαρισμού σε Μηχανιώνα, Πλαγιάρι και κτήμα Γεροβασιλείου

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022,  Διεθνής ημέρα Γης  –  Διεθνής ημέρα Ευτυχίας και  Παγκόσμια ημέρα Αφήγησης, οι εθελοντές της ομάδας Save your hood Thermaikou & Thessalonikis καθαρίζουν σημεία της Μηχανιώνας, του Πλαγιαρίου και του κτήματος Γεροβασιλείου

Εδώ και 15 μήνες  οι εθελοντές της ομάδας save your hood Thermaikou & Thessalonikis, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, υγροτόπους, ρέματα, παράνομες  χωματερές,  πάρκα, δρόμους και πλατείες και έχουν συλλέξει περισσότερα από 800.000 λίτρα σκουπιδιών, που μεταφράζεται σε χιλιάδες σακούλες απορρίμματα και ογκώδη.

Ήρθε η σειρά μιας περιοχής,   να καθαρίσει από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε όλη την έκταση του δρόμου  που ενώνει τη Νέα Μηχανιώνα με την Επανομή μήκους 7,5 χλμ και του καθέτου δρόμου μήκους 3 χλμ που οδηγεί στο  κόσμημα της περιοχής μας, το Κτήμα Γεροβασιλείου, ως την είσοδο της Επανομής.

Αφίσα δράσης

Συμπαραστάτες  η αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού,  ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, το Κτήμα Γεροβασιλείου και η οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ που θα διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα.

 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00  π.μ οι εθελοντές θα μαζευτούν στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας και στο χώρο στάθμευσης  στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Με λεωφορείο θα μεταβούν σε προκαθορισμένα σημεία δράσης και στη 13:00 έχει ορισθεί η επιστροφή στην αφετηρία.

Οχήματα του κτήματος Γεροβασιλείου θα αναλάβουν την μεταφορά των σκουπιδιών στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας, όπου θα υπάρχει κάδος της ΕΝΑΛΕΙΑ.

Μοναδική μέριμνα των εθελοντών, να έχουν γάντια εργασίας για να εργαστούν με ασφάλεια. (Δυστυχώς δεν έχουμε πόρους να τα χορηγήσουμε εμείς, παρά μόνο σακούλες χορηγία των My Market).

Πέρα από τον καθαρισμό, στόχος είναι η επαφή με συμπολίτες που θα συμπορευτούν μαζί με την ομάδα ως εθελοντές και η εκπαίδευση των κατοίκων για το επόμενο βήμα στη διαχείριση των συσκευασιών και την ενίσχυση της προσπάθειας για κυκλική οικονομία. Περιορισμό δηλαδή των παραγόμενων σκουπιδιών, την επανάχρηση αντικειμένων και τέλος την ανακύκλωση.

Η  Γη μας έχει ανάγκη να ξαλαφρώσει από το βάρος των σκουπιδιών μας, με την ελπίδα μια μέρα να επιστρέψει η ευτυχία, μέσα από μια άλλη στάση ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο πολίτη και όχι καταναλωτή.

https://www.facebook.com/groups/241270837442892

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε