Σκυλίτσα

Αθήνα: Σκυλίτσα πέθανε από τον φόβο της, λόγω των κροτίδων κατά τη διάρκεια της Ανάστασης

Μια σκυλίτσα από τη Νέα Φιλαδέλφεια πέθανε από τον φόβο της, λόγω των κροτίδων και των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, το βράδυ του Μ. Σαββάτου, αναφέρει με συγκίνηση, σε ανάρτησή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

«Και σήμερα, ημέρα Λαμπρής, μέρα χαράς, βυθιστήκαμε στη θλίψη από το ξαφνικό «φευγιό» σου. Η καρδούλα σου σταμάτησε να χτυπάει τόσο ξαφνικά γιατί τρόμαξες από τα βαρελότα. Πέθανες από τρόμο. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε τη λύπη μας γι’ αυτό το απρόβλεπτο θανατικό. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το θυμό μας για τόσους ασυνείδητους που καπηλεύονται τη θρησκευτική κατάνυξη και «σπέρνουν» τον θάνατο.

Αυτοί οι ασυνείδητοι, χθες βράδυ κατέστρεψαν μια οικογένεια. Σίγουρα αυτοί δεν θα σκέφτονται που μπορεί να οδηγήσει η εγκληματική ανευθυνότητά τους, σίγουρα αυτοί δεν θα έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και πάνω από όλα σίγουρα δεν θα έχουν κατοικίδιο για να νιώσουν μια φορά στη ζωή τους λίγη ευαισθησία. Αντίο Χαρά, Αντίο Χαρούλα μας. Απόψε ταξίδεψες στο μέρος που δεν θα νιώσεις ποτέ ξανά φόβο…»

Να σημειωθεί ότι για πολλούς από τους τετράποδους φίλους μας, ο δυνατός και ξαφνικός θόρυβος, ιδιαίτερα από τα εορταστικά πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς και της Ανάστασης αποτελεί έναν εφιάλτη.

Οι περιπτώσεις όπου ένας σκύλος ή μία γάτα στο άκουσμα του κρότου αναζητούν κρυψώνες, αρχίζουν να τρέμουν ή φεύγουν από το σπίτι δεν είναι λίγες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο του κατοικιδίου σας για τα πυροτεχνήματα και τις κροτίδες της Πρωτοχρονιάς και της Ανάστασης

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε