ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ - Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ

«ON Residence» - «Όλυμπος Νάουσα»: H αναβίωση ενός θρύλου με τεράστια ιστορία!

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο πέντε αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της «Grivalia Hospitality» και της «TOR Hotel Group», άνοιξε τις πόρτες του και μαζί του επέστρεψε  στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης  -μετά από 28 χρόνια απουσίας- και το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα».

Για  περισσότερα από 60 χρόνια το ομώνυμο εστιατόριο «Ολυµπος -Νάουσα» του ξενοδοχείου ήταν το ορόσηµο της γαστρονοµίας στην πόλη και όπως όλα δείχνουν η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΜΕΝΟΥ

Ο φημισμένος Σεφ Δημήτρης Τασιούλας και η ομάδα του, την επίσημη πρώτη της λειτουργίας του εστιατορίου, ”ζωγράφισαν” εκλεκτά πιάτα, με υλικά που μοσχοβολάνε Μεσόγειο και παραπέμπουν παράλληλα στο Ευρωπαϊκό στοιχείο.

Σαλάτα ταμπουλέ με λαβράκι καρπάτσιο
ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΜΕΝΟΥ
Σκουμπρί καπνιστό
ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΜΕΝΟΥ
Τόνος κιτρινόπτερος με μανιτάρια, σος και λεπτά φύλλα πατάτας
Ολυμπος -Νάουσα Μενού
Αρνάκι με σταμναγκάθι
Ολυμπος -Νάουσα Μενού
Σοκολατίνα
Όλυμπος Νάουσα Μενού
Εκμέκ κανταΐφι
ON RESIDENCE
Αποψη του εστιατορίου

Το Tiger Loop Bar του ξενοδοχείου με την εντυπωσιακή διακόσμηση που παραπέμπει στον ζωδιακό κύκλο της Κινέζικης αστρολογίας κλέβει τις εντυπώσεις! Η μουσική σάς ταξιδεύει στις δεκαετίες των ’80s και ’90s  ενώ τα  φανταστικά μενού με κοκτέιλ του Αχιλλέα Πλακίδα και της ομάδας του θα σας καταπλήξουν!

Bar_ on_residence
Το Tiger Loop Bar

Το 1925 ο συνονόματος παππούς του κ. Τορνιβούκα είχε δημιουργήσει λίγα μόνο μέτρα μακρύτερα το «Mediterranée», το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο (μετά τη «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα) της Ελλάδας, το οποίο είχε καταστραφεί στον μεγάλο σεισμό του 1978.

Mediteranee

Έκτοτε, το όνειρο του Κωνσταντίνου Τορνιβούκα ήταν η επιχειρηματική επιστροφή της οικογένειας στην παραλία της πόλης. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη λειτουργία του «ON Residence» στη Λεωφόρο Νίκης 5, συνδέοντας ανεξίτηλες για πολλούς,  μνήμες και ζωντανεύοντας το παρελθόν στο παρόν,  ακόμα και μέσα από την εντυπωσιακή εμφάνιση των σερβιτόρων,  που παραπέμπουν στην εποχή του μεγαλείου για το ένδοξο Όλυμπος – Nάουσα! Tα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο ενόψει  ΔΕΘ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και το roof garden του ξενοδοχείου, όπου θα λειτουργεί ως members-only club της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, υπάρχει και η επιλογή του   private dining με επιμελημένο μενού από τον σεφ προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας!

ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ

Η κατασκευή του κτηρίου, είχε ολοκληρωθεί το 1926 και τον σχεδιασμό του είχε επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Μοσέ, βάζοντας τη «σφραγίδα» του σε στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και τον νεοκλασικισμό. Tο εσωτερικό design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Φαμπιέν Σπαν.

ON RESIDENCE ΔΩΜΑΤΙΑ ON RESIDENCE ΔΩΜΑΤΙΑ ON RESIDENCE ΔΩΜΑΤΙΑ ON RESIDENCE ΔΩΜΑΤΙΑ

Το έργο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο «Divercity Architects» και ο Δημήτρης Θωμόπουλος. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, με τη δημιουργία μιας εσωτερικής αυλής, ανέλαβαν οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ

Τορνιβούκας
Το ζεύγος Τορνιβούκα στα σκαλιά του Μεντιτερανέ

Διαβάστε επίσης

Ολυμπος Νάουσα: Αδημοσίευτες φωτογραφίες και ανέκδοτες αναμνήσεις του Άρι Γεωργίου

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε