Οι Τρεις Ήρωες (1999)

Three Kings
★★★★
Δράσης, Κωμωδία, Περιπέτεια

114'

United States

English, Arabic

Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου. Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου. Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

David O. Russell

John Ridley(story), David O. Russell(screenplay)

Carter Burwell

George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, Cliff Curtis, Nora Dunn, Jamie Kennedy, Saïd Taghmaoui

Σχόλια/Κριτική


Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, ο οποίος δημιουργεί μια πρωτότυπη και πολυεπίπεδη αφήγηση, με στοιχεία σάτιρας, δράματος και θρίλερ. Η ταινία κριτικάρει την πολιτική και τη στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και την απάθεια και την αδιαφορία των μέσων ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών.
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ να υποδύεται τον ηγετικό και χαρισματικό Άρτσι Γκέιτς, τον Μαρκ Γουόλμπεργκ να υποδύεται τον ιδεαλιστή και ευαίσθητο Τρόι Μπάρλοου, τον Άις Κιουμπ να υποδύεται τον σοφό και χιουμοριστικό Τσιφ Έλγκιν και τον Σπάικ Τζόουνζ να υποδύεται τον αφελή και ανόητο Κόνραντ Βιγκ. Επίσης, ξεχωρίζουν οι ερμηνείες του Σαΐντ Ταγκμαουί ως του ιρακινού αξιωματικού που συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, και της Νόρα Νταν ως της δημοσιογράφου που καλύπτει τον πόλεμο. Η ταινία έχει εντυπωσιακή φωτογραφία, μουσική και μοντάζ, και χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές για να δώσει ένα ρεαλιστικό και ντοκιμαντερίστικο ύφος στην εικόνα. Οι σκηνές των εκρήξεων και των πυροβολισμών είναι ρεαλιστικές, έντονες και συναρπαστικές, και δείχνουν την βία και την καταστροφή του πολέμου. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Ρίντλεϊ, Spoils of War1.
Η ταινία Οι Τρεις Ήρωες είναι μια εξαιρετική ταινία που αξίζει να δείτε, αν σας αρέσουν οι ταινίες που συνδυάζουν την δράση, την περιπέτεια και την κωμωδία, με ένα πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Είναι μια ταινία που σας κάνει να σκεφτείτε,

Trailer