Ηλεκτροκίνηση

Τέλος στις πωλήσεις οχημάτων με βενζίνη ή ντίζελ από το 2035 θέλει να βάλει η ΕΕ

Τέλος αναμένεται να μπει στην πώληση αυτοκινήτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα από το 2035 στην Ευρώπη.

Το εγχείρημα αυτό υποστήριξαν οι βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ μιας αποτελεσματικής απαγόρευσης που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2035.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Ε.Ε στοχεύει στην στροφή της Ευρώπης προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα με αυτή την πρόταση γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την μείωση των καθαρών εκπομπών αερίου που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 55% έως το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990 -στόχος που απαιτεί ταχύτερες μειώσεις των εκπομπών από τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Η πρόταση περιλαμβάνει 100% κατά 100% των εκπομπών CO2 από τα νέα αυτοκίνητα έως το 2035 και ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την πώληση οχημάτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα (βενζίνη και ντίζελ) στην ΕΕ από εκείνη τη χρονιά και έπειτα.

Επισημαίνεται πως ο νόμος δεν είναι ακόμη οριστικός.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Τρέχουν στα δικαστήρια καθ. Πανεπιστημίου γιατί εμπόδισε την καύση τοξικών αποβλήτων Γαλλοελβετικής εταιρείας

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε