Μπίλι Μπίνγκαμ: Πέθανε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και του ΠΑΟΚ

Πλήρης ημερών απεβίωσε ο Βορειοϊρλανδός πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Μπίλι Μπίνγκαμ. Ως ποδοσφαιριστής είχε γίνει ευρέως γνωστός με τη φανέλα της Σάντερλαντ και φυσικά ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Φυσικά είχε σημαντικά περάσματα και από άλλους συλλόγους στο Νησί. Μέχρι και σήμερα αποτελούσε τον μεγαλύτερο σε ηλικία πρώην προπονητή/ποδοσφαιριστή της Έβερτον.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Μπίνγκαμ έφυγε ήρεμα από τη ζωή στα 90 του έτη στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έπασχε από άνοια εδώ και μια 15ετία.

Σημαντικότερες στιγμές του στον πάγκο της εθνικής Β. Ιρλανδίας ήταν τα back-to-back τελικά του Μουντιάλ το 1982 και το 1986, με το σύνολό του να σημειώνει μια ιστορική νίκη κόντρα στους οικοδεσπότες Ισπανούς στην πρώτη από τις δύο περιπτώσεις.

Στην εθνική Ελλάδας είχε αντικαταστήσει στον πάγκο τον Λάκη Πετρόπουλο, ενώ αποχώρησε το 1974. Λίγα χρόνια αργότερα τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος εν τέλει πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατά το δεύτερο πέρασμά του από το σχετικό πόστο (1994).

Η μοίρα έφερε Μπίνγκαμ και Πετρόπουλο να αντικαθιστούν και πάλι ο ένας τον άλλο, με τον Βορειοϊρλανδό να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το 1977 αντί του Μπράνκο Στάνκοβιτς και να αποχωρεί μόλις έξι μήνες μετά για να αναλάβει ο Πετρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ: Έτοιμοι για την υλοποίηση του νέου γηπέδου

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε