Κύπρος

Επικεφαλής του Ελληνικού Λόμπι στις ΗΠΑ: «Ο Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου»

Σύμφωνα με τον Έντι Ζεμενίδη του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι ο Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου.

Η εκτίμηση που διατύπωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης, ότι στις ΗΠΑ φημολογείται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κάνει «θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου» προκαλεί ανησυχία στην Ελληνική πλευρά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ζεμενίδης σημείωσε πως το σενάριο που επικρατεί αναφέρει πως ο Ερντογάν μπορεί να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχόμενων. Πρόσθεσε ότι υπάρχει η πρόθεση της αμερικανικής πλευράς να στείλει σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα και σημείωσε ότι μετά από πολλά χρόνια οι ΗΠΑ έχουν δώσει έμφαση στις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία. Τόνισε δε ότι για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί στους επόμενους 2-3 μήνες Αμερικανός πρέσβης στην Κυπριακή Δημοκρατία από τον κ. Μπάιντεν, άνθρωπος που εμπιστεύεται και ο Γερουσιαστής κ. Μενέντεζ.

Ο κ. Ζεμενίδης υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο έχει στείλει μήνυμα στην Άγκυρα σε περίπτωση προβοκάτσιων σε Αιγαίο και Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν υπάρξει θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα ή Κύπρο, υπάρχουν Αμερικανοί, οι οποίοι μπορούν να παρέμβουν και να επηρεάσουν την Τουρκία. Αυτοί είναι οι Τζέικ Σάλιβαν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο Υπ. Εξ. κ. Μπλίνκεν και ο Υπ. Άμυνας κ. Όστιν

Τέλος,  ο Έντι Ζεμενίδης τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις σήμερα, πριν γίνει ένα θερμό επεισόδιο»

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε