Mosquito Vision: e-νημέρωση για τα κουνούπια

Ιός Δυτικού Νείλου: 25 κρούσματα στη χώρα - 5 άτομα σε ΜΕΘ

Συνολικά 25 είναι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, τα οποία εντοπίζονται ως επί το πλείστον στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 02/08/2022 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί εικοσιπέντε (25) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δεκαεννιά (19) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και έξι (6) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 73 έτη (εύρος: 38 – 85 ετών). Σημειώνεται ότι συνολικά πέντε άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, τη Λάρισα, την Ημαθία, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική.

Διαβάστε επίσης:

Για γέλια και για κλάματα η στάση του ΟΑΣΘ στον Βαρδάρη

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε